Patrick Tie

Patrick Tie

Valack - varmblod - född: 2018-05-05

e. The Bosses Lindy (US) u. X.Treme Hoss (FI) Tränare: Katja Melkko , Solvalla

The Bosses Lindy (US)

Hingst f. 2004 e. Conway Hall (CA) u. True Diva (US)

X.Treme Hoss (FI)

Sto f. 2008 e. Love You (FR) u Chastity Hanover (US)

En kort galopp direkt efter starten men kom sedan ikapp fältet med ett varv kvar till mål. Kusken körde sedan lite optimistiskt och lät Patrick Tie runda hela fältet i tredjespår. In på upploppet hade han greppet men den långa vägen runt fältet tog ut sin rätt och han fick kraftig mjölksyra sista biten och slutade tyvärr oplacerad.

Start på Bergsåker (Sundsvall) klockan 20:44. Distansen är 2140m och det är voltstart. Eftersom Patrick Tie tjänat mer än 25.000 kr står han med 20m tillägg och startar alltså på den bakre volten.

Tränarduon Katja Mellko och Janne Soronen var nöjda med vår härliga Patrick Tie vid den senaste starten i Rättvik. Han är en stor häst som tagit tid att mogna både i kroppen och huvudet och det känns som att han kommer behöva löpa sig till både rutin och fart.
På tisdag 14 juni startar Patrick på Axevalla-ovalen...

Nu har vi börjat trappa upp träningen igen efter Patrick Ties uppehåll. Den här veckan har han börjat jobba på sandbanan som är tyngre och som verkligen bygger på flåset hos hästarna. En stor häst som honom fungerar väldigt bra att jobba på tunga banor då han måste anstränga hela kroppen och varje träningspass ger väldigt mycket. Dessutom gillar...

I samband med loppet på Solvalla onsdag 16 mars fick Patrick utgå efter att Jorma Kontio lade märke till att allt inte stod okey till med honom under loppet. Tappade orken före sista sväng och körde ut till stallbacken.

I onsdags 9 mars startade Patrick Tie och kom i mål på en fin sjätteplats från spår 11. Jorma Kontio valde ett lugnt tempo för att dels ge hästen mer rutin och att han skulle hålla sig till trav. Putsade sitt personliga rekord med 1,4 sek från 1.18,1 till 1.16,7.
På onsdag startar han igen, även denna...

Från "omöjliga" spår 11 gjorde Patrick Tie en jättefin insats i kvällens lopp på Solvalla. Jorma Kontio lotsade honom in på en sjätteplats och Patrick Tie putsade sitt personbästa med hela 1,4 sekunder till 1.16,7