Patrick Tie

Patrick Tie

Valack - varmblod - född: 2018-05-05

e. The Bosses Lindy (US) u. X.Treme Hoss (FI) Tränare: Mathias Söderlind , Jägersro

The Bosses Lindy (US)

Hingst f. 2004 e. Conway Hall (CA) u. True Diva (US)

Patrick Tie

X.Treme Hoss (FI)

Sto f. 2008 e. Love You (FR) u Chastity Hanover (US)

Startade sin resa från Julmyra Horse Center och sin tidigare tränare Katja Melkko på nyårsaftons förmiddag och ankom via ett stopp på Axevalla-travbana på lördag kväll. Resan gick alldeles utmärkt för den erfarne och minst sagt rutinerade "finnen".

Tyvärr har samarbetet mellan Katja Melkko och Janne Soronen inte fungerat bra under året. Vi har varje vecka fått påminna om veckorapporter och annan viktig info. Speltipsochdesign avråder samarbete med det finska tränarteamet som är verksamma på Julmyra Horsecenter.

Patrick Tie fortsätter med sitt schema med ridning varvat med intervaller. Vid ridningen jobbar stallet mycket på att få honom mer mjuk i sidorna och i musklerna överlag.Han har också fått behandling med laser för att hjälpa honom med återhämtningen i musklerna och däremellan går han långa dagar i sin hage och njuter av solen!Tränaren Katja...

En sjätteplats för Patrick Tie men åter en gång så blev det en startgalopp. Rikard N Skoglund som körde hästen (3:e gången) tyckte dock att han kändes något "säkrare" i handen den här gången. Tyvärr håller jag inte alls med och Team Melkko/Soronen har ett jättejobb framför sig om man ska få ordning på honom.

Mot Dalarna och Rättvik på måndag 11 juli - 2140a i lopp 3 - och Rikard N Skoglund gör ett nytt försök efter den snöpliga galoppen på Axevalla för en knapp månad sedan. Tyvärr bricka 8 bakom bilen, men om Rikard hittar ned i andraspår och håller galopplystne Patrick Tie i trav så kan det bli en fin placering och välbehövliga startpoäng....

En kort galopp direkt efter starten men kom sedan ikapp fältet med ett varv kvar till mål. Kusken körde sedan lite optimistiskt och lät Patrick Tie runda hela fältet i tredjespår. In på upploppet hade han greppet men den långa vägen runt fältet tog ut sin rätt och han fick kraftig mjölksyra sista biten och slutade tyvärr oplacerad.

Start på Bergsåker (Sundsvall) klockan 20:44. Distansen är 2140m och det är voltstart. Eftersom Patrick Tie tjänat mer än 25.000 kr står han med 20m tillägg och startar alltså på den bakre volten.

Tränarduon Katja Mellko och Janne Soronen var nöjda med vår härliga Patrick Tie vid den senaste starten i Rättvik. Han är en stor häst som tagit tid att mogna både i kroppen och huvudet och det känns som att han kommer behöva löpa sig till både rutin och fart.
På tisdag 14 juni startar Patrick på Axevalla-ovalen...