Patrick Tie

Patrick Tie

Valack - varmblod - född: 2018-05-05

e. The Bosses Lindy (US) u. X.Treme Hoss (FI) Tränare: Mathias Söderlind , Jägersro

The Bosses Lindy (US)

Hingst f. 2004 e. Conway Hall (CA) u. True Diva (US)

Patrick Tie

X.Treme Hoss (FI)

Sto f. 2008 e. Love You (FR) u Chastity Hanover (US)

Det finns hästar och så finns det Patrick Tie. Denna underbara strulpelle som kan så mycket och inte ger sig själv chansen att visa det. Åter igen en galopp…men även om han galopperade igår så hittar vi faktiskt mer rätt för varje start. Tycker givetvis inte om att han inte sköter sig. Jag var jättebesviken igår efter loppet.

Start på Kalmar som bjuder på "nattatrav". Han startar i lopp 9 vilket är tänkt att gå klockan 22.24. Ja, ni läste rätt! Kalmar startar nämligen sina tävlingar kl 19.30. Loppet blev ungefär som jag trott på förhand. Det är fem hästar på startvolten, 4 på mellanvolten och 6st på 40 tillägg. Risken i lopp med många volter är...

Dagarna efter starten på Karlshamnstravet har bara inneburit vila och återhämtning. Det finns dock inget att anmärka på utan Patrick ser ut att må toppen.

Kvalet klarades av utan bekymmer. Det känns bra för nu har vi flera alternativ att välja på samt jobba med. Det är nyttigt, inte bara för fler möjligheter till starter utan även för Patrick Tie rent psykiskt. Vi behöver nu inte alltid starta med en vagn bakom.
Hanna som red känner honom väl vid detta lag så...

Patrick kvalar i monté på Jägersro tisdag 11 juni, i sulkyn duktiga Hanna Nimåker som också racer med vår Come What May.

Veckan som varit har vi lagt mycket tid på den psykiska biten. Patrick Tie har tränat men inte som han brukar göra.Veckans jobb har inneburit lugn fart för vagn men desto längre sträcka. Bägge jobb denna vecka har han efter uppvärmning joggat på 3 varv på milebanan där vi succesivt ökat farten. Tränaren kommer att lätta honom i balansen...

Ny galopp för vår käre Patrick. Det ville sig inte nu heller. En gång är ingen gång men två gånger är ett beteende. Den stora frågan är varför han gör så eftersom det är bra både före och efter galoppen?
Patrick Tie var superfin i värmningen och provstart. Han har även mognat och känns mer stabil rent...

Veckan som varit har inneburit sedvanlig träning för Patrick Tie. I fredags gick han ett jobb för vagn och skötte sig utmärkt.

Galopp för Patrick som blev överladdad bakom bilen. Ken Ecce sa att tillslut gick det inte hålla honom i trav utan han rullade över och därav galoppen.
Det som gladde mig mest igår var att han ville tävla. Jag klockade honom till 14,5/2000m efter galoppen. Det är bra. Riktigt bra och betyder att vi har kommit rätt...