Forward Focus

Toppstammad galopphäst

Forward Focus

Valack - Engelskt fullblod - född: 2019-03-24

e. Casamento (IRLAND) u. Forward Planning (USA) e. Orientate (USA)

Tränare: Annika Sjökvist, Bro Park Galopp

Casamento

Hingst f 2008 e. Shamardal (USA) u: Wedding Gift (FR)

Pappan var en irländsk uppfödd fullblodshäst och far. Som tvååring 2010 var han en av de bästa hingstarna i sin generation på Irland och slutade som nummer två i National Stakes innan han vann Beresford Stakes och Racing Post Trophy.

Resultatraden blev 8 starter: 4-1-0. Insprungna prispengar uppgick till 270 036 pund.

Forward Focus

Forward Focus är en toppstammad svenskfödd valack, med ett härligt, kaxigt temperament och bjuder ofta på lite bus och upptåg. Han tränar tillsammans med stallets övriga tvååringar och han brukar få mycket uppmärksamhet av alla som ser honom, han är muskulös och har massor med utstrålning. Han ser verkligen ut som något extra.

Forward Planning

Sto f 2006 e. Orientate (USA) u. Casa's Kids (USA)

Mamman importerades från USA med gedigen stamtavla och hann med 70 starter, 11-11-5 vinstsumman 949 145 kr. Hon var tuff och allround och har segrar på både gräs och dirttrack. Bra löphäst, som startade i hög klass i Sverige fram till 9-års ålder och vann under tiden hela 11 lopp.

Amatörtränare Lotta Månsby ropade in Forward Planning på auktion i England för blygsamma 800 Guineas.

Mycket väl genomfört kvallopp av Forward Focus, även om han tappade lite från start så var han snabbt ikapp de andra kvalhästarna med "sjumilakliv", tight över upploppet på en fin kvaltid 0.50,8 över 800m dirttrack - nu ser vi fram emot första loppet!

Nu är det dags för Forward Focus att testa på allvaret - dags för kvallopp onsdag 18 maj med Martin Rodriguez i sadeln.

Är äntligen tillbaka i full träning efter sårskada, nu hoppas vi verkligen att vildingen låter bli att dansa Fred Astaire i boxen....så vi kan sikta in oss på kval den 18 maj.

Det börjar närma sig kval för Forward Focus. Tränaren hoppas att han kan kvala i slutet på april. Han visades upp på lördagens stallbacksvandringen och såg bländande fin ut och skötte sig strålande.

Grundträningen och lugna tempon i väntan på bättre banor. Travslingan runt skogen vid Bro Park och rakbaneträning för vår storväxte kille. Guldstjärna till Focus som verkar ha blivit mer mogen.

Nu närmast väntar en månads paus med vintervila för Focus fram till mitten på januari. Sedan uppträningen inför den kommande 3:års säsongen och vi hoppas då att han växt klart och att han skall bli redo för kval så snart säsongen drar igång.

På grund av dåliga banförhållanden fick galoppen ställa in sina tävlingar i helgen. Banan är i sånt bedrövligt skick att det inte kommer att hållas fler lopp på Bro i vinter. Banan behöver läggas om eftersom materialet är utslitet.

Forward Focus tränar på enligt plan. Han gick mycket friskt (i sällskap med Innana Sacc) på stora banan igår. Bra tempo och med enorma kliv.

Focus och två polare har fått ett förkylningsvirus som ger dem lätt feber och svullna bakben (lymfangit). Reds i måndags men har stått över träningen resten av veckan.