Forward Focus

Toppstammad galopphäst

Forward Focus

Valack - Engelskt fullblod - född: 2019-03-24

e. Casamento (IRLAND) u. Forward Planning (USA) e. Orientate (USA)

Tränare: Annika Sjökvist, Bro Park Galopp

Casamento

Hingst f 2008 e. Shamardal (USA) u: Wedding Gift (FR)

Pappan var en irländsk uppfödd fullblodshäst och far. Som tvååring 2010 var han en av de bästa hingstarna i sin generation på Irland och slutade som nummer två i National Stakes innan han vann Beresford Stakes och Racing Post Trophy.

Resultatraden blev 8 starter: 4-1-0. Insprungna prispengar uppgick till 270 036 pund.

Forward Focus

Forward Focus är en toppstammad svenskfödd valack, med ett härligt, kaxigt temperament och bjuder ofta på lite bus och upptåg. Han tränar tillsammans med stallets övriga tvååringar och han brukar få mycket uppmärksamhet av alla som ser honom, han är muskulös och har massor med utstrålning. Han ser verkligen ut som något extra.

Forward Planning

Sto f 2006 e. Orientate (USA) u. Casa's Kids (USA)

Mamman importerades från USA med gedigen stamtavla och hann med 70 starter, 11-11-5 vinstsumman 949 145 kr. Hon var tuff och allround och har segrar på både gräs och dirttrack. Bra löphäst, som startade i hög klass i Sverige fram till 9-års ålder och vann under tiden hela 11 lopp.

Amatörtränare Lotta Månsby ropade in Forward Planning på auktion i England för blygsamma 800 Guineas.

Vilken kämpe han är våran Focus, ännu en fin insats i onsdags, det blev ingen fullträff med seger men han kämpade tappert till en tredjeplats.

Nu får han lugnt några dagar och sedan siktar vi på start den 31/5 i ett liknande lopp. Till dess blir det träning i lugna termpon mycket smek och kel. Vilken kille!

Det var en fröjd att se honom få sätta nosen först efter tre fina andraplatser. Hela 47 250 kr var segern värd i prispengar inklusive bonus för att han är svenskuppfödd.

Han går i lopp 7 som rids 14:18 och har startspår 4. Ulrika Holmqvist rider och de känner ju varandra väl efter många lopp och träningspass tillsammans. Det är 8 hästar i loppet och flera av dem mötte han - och slog - senast då han var tvåa.

Forward Focus startade i onsdags och gjorde det mycket bra som kort slagen 2:a efter att ha satt lite väl högt utgångstempo, fick en pangstart och blev lite ensam i front redan när det var trehundra meter kvar och sedan trött kraften (eller moralen) lite sista 50 metrarna. Han verkade mycket nöjd med sig själv efter loppet och gick som...

Focus har tränat på jättebra, vädret har varit bra och rakbanan har äntligen varit i bra skick. Han har tränat på helt enligt plan och har kunnat gå snabbare arbete. Såg mycket fin ut i lördagsjobben. Känns stark och smidig i kroppen och han ligger på fint i bettet.

Eftersom det har varit dåliga banor har vi ägnat lite extra åt att jogga hästarna i trav och lägger extra focus på att de skall gå fint i form. Vi gör även enklare dressyrövningar som skänkelvikning och öppnor så de lär sig forma sig runt skänklarna medans vi travar runt på grusvägarna. Väldigt bra att få dem genomridna i kroppen...

Focus är nu igångsatt och har skött sig över förväntan. Inte allt för busig och väldigt glad över att vara igång. Närmsta veckorna kommer träningen långsamt, i början mest dressyr/markarbete och långsamt kanter för att efterhand trappas upp till full träning i bättre tempon. Jag skulle säga att det tar normalt sett ca 5-7 veckor att komma igång...

Kiropraktorn gick igenom Focus i veckan för han såg så stel ut de sista dagarna. Kiropraktor tror att han har hittat på något för han hade en hel del spänningar och låsningar.