Forward Focus

Toppstammad galopphäst

Forward Focus

Valack - Engelskt fullblod - född: 2019-03-24

e. Casamento (IRLAND) u. Forward Planning (USA) e. Orientate (USA)

Tränare: Annika Sjökvist, Bro Park Galopp

Casamento

Hingst f 2008 e. Shamardal (USA) u: Wedding Gift (FR)

Pappan var en irländsk uppfödd fullblodshäst och far. Som tvååring 2010 var han en av de bästa hingstarna i sin generation på Irland och slutade som nummer två i National Stakes innan han vann Beresford Stakes och Racing Post Trophy.

Resultatraden blev 8 starter: 4-1-0. Insprungna prispengar uppgick till 270 036 pund.

Forward Focus

Forward Focus är en toppstammad svenskfödd valack, med ett härligt, kaxigt temperament och bjuder ofta på lite bus och upptåg. Han tränar tillsammans med stallets övriga tvååringar och han brukar få mycket uppmärksamhet av alla som ser honom, han är muskulös och har massor med utstrålning. Han ser verkligen ut som något extra.

Forward Planning

Sto f 2006 e. Orientate (USA) u. Casa's Kids (USA)

Mamman importerades från USA med gedigen stamtavla och hann med 70 starter, 11-11-5 vinstsumman 949 145 kr. Hon var tuff och allround och har segrar på både gräs och dirttrack. Bra löphäst, som startade i hög klass i Sverige fram till 9-års ålder och vann under tiden hela 11 lopp.

Amatörtränare Lotta Månsby ropade in Forward Planning på auktion i England för blygsamma 800 Guineas.

Fjärdeplats för Forward Focus var en stor besvikelse. Formtoppad men det såg väldigt segt ut i benen och hade svårt att hänga med när farten ökades på upploppet....en liten kläm/kollision av vinnaren är sånt som hör till ett race och förklarar inte bort hästens insats. Däremot kan hans blodvärden fortsatt vara bristfälliga. Vi kämpar vidare...

Dubbla starter för våra galopphästar på Bro Park på fredag kväll 12 augusti. Både Forward Focus och Madison County kommer till start. För Forward Focus gäller det att tygla sitt humör. Uppför han sig så ser vi honom med toppchans när han går ut i ett Maidenlopp över 1600 dirttrack.

Focus hade dessvärre lite höga blodvärden vid en blodprovskontroll förra vecka, värdet på vita blodkroppar låg något högt vilket kan indikera att han har en släng av virus i kroppen och helst inte skall ansträngas.
Hans boxgranne har också höga värden.
Ny kontroll i veckan och om "allt är grönt" blir det start tisdag 19:e juli...

Skötte sig exemplariskt i omkvalet och nu letar vi lopp. Preliminär start tisdag 12 juli

Focus var inte alls nöjd med startboxpersonalen på söndagen och tvärnekade att gå in i startboxen. Han blev sonika bortvisad från start.

Jockeyklubbens Jubileumslöpning, eller Jockeyklubbens 2000 Guineas, är en klassisk löpning inom galoppsporten. Löpet rids över 1600 meter på gräsbana, och är öppet för 3-åriga skandinaviskuppfödda hästar. Löpet reds första gången 1914, och fick 1922 status som klassisk löpning.

Forward Focus på väg ut för snabbjobb. Sista tuffa passet innan han startar sitt första lopp på onsdag! Ulrika Holmquist i sadeln, både idag och på onsdag!