Forward Focus

Toppstammad galopphäst

Forward Focus

Valack - Engelskt fullblod - född: 2019-03-24

e. Casamento (IRLAND) u. Forward Planning (USA) e. Orientate (USA)

Tränare: Annika Sjökvist, Bro Park Galopp

Casamento

Hingst f 2008 e. Shamardal (USA) u: Wedding Gift (FR)

Pappan var en irländsk uppfödd fullblodshäst och far. Som tvååring 2010 var han en av de bästa hingstarna i sin generation på Irland och slutade som nummer två i National Stakes innan han vann Beresford Stakes och Racing Post Trophy.

Resultatraden blev 8 starter: 4-1-0. Insprungna prispengar uppgick till 270 036 pund.

Forward Focus

Forward Focus är en toppstammad svenskfödd valack, med ett härligt, kaxigt temperament och bjuder ofta på lite bus och upptåg. Han tränar tillsammans med stallets övriga tvååringar och han brukar få mycket uppmärksamhet av alla som ser honom, han är muskulös och har massor med utstrålning. Han ser verkligen ut som något extra.

Forward Planning

Sto f 2006 e. Orientate (USA) u. Casa's Kids (USA)

Mamman importerades från USA med gedigen stamtavla och hann med 70 starter, 11-11-5 vinstsumman 949 145 kr. Hon var tuff och allround och har segrar på både gräs och dirttrack. Bra löphäst, som startade i hög klass i Sverige fram till 9-års ålder och vann under tiden hela 11 lopp.

Amatörtränare Lotta Månsby ropade in Forward Planning på auktion i England för blygsamma 800 Guineas.

Killen har börjat trappa upp träningen och tempot och känns jättefin. Vi tar det dock fortfarande lite lugnt med tanke på hans enorma växtperiod men han känns verkligen starkare igen. Och han verkar nöjd och positiv med livet och tillvaron. Här är foton från i fredags då han gick på stora banan med Paulin. Han var väldigt fin och...

Forward Focus tränar nu enligt plan och träningen steppas nu upp inför kommande kval och vi hoppas kunna komma till start under hösten.

Efter några tråkiga veckor med vilopaus på grund av växtperiod och sedan sårskada som behövdes sys. Nu hoppas vi att vi kan arbeta på efter plan och kvala och starta i höst. Focus ser fantastisk ut som vanligt och har vuxit mycket under sommaren. Han kommer nu få några veckor med något lugnare tempon och konditionsträning innan han är redo...

nu är jag tillbaka. Äntligen fick Forward Focus träna lite igen. Det har varit några långtråkiga veckor och nu håller vi tummarna på att "vildingen" håller sig på benen.

Fortsatt konvalescent hemma i stallet. Sårskadan efter vildingens "step-dance" i boxen betyder vila till dess stygnen plockas bort.

Focus skulle precis sättas igång med sin träning efter en växtpaus men så lyckades han skada sig i boxen under helgen. Skrapsår på båda bakbenen och ett skärsår fick han efter att på något sätt ha fastnat i krubban. Utryckning av Distriktsveterinären som sydde skärsåret och stygnen skall tas bort om 12 dagar. Vi hoppas stygnen skall få sitta...

Under lördagen hölls ett mycket välbesökt Öppet Hus i stallet på Bro Park i strålande solsken. Även Forward Focus visade upp sig från sin bästa sida.

Forward Focus har varit lite extra trött och sovit mycket i boxen vilket kan vara en kombination av värmen och att han växer lite igen, han är nämligen lite högre i bak just nu. I träningen har han dock varit lika framåt och pigg som vanligt säger "vår tränare" Annika Sjökvist.