Forward Focus

Toppstammad galopphäst

Forward Focus

Valack - Engelskt fullblod - född: 2019-03-24

e. Casamento (IRLAND) u. Forward Planning (USA) e. Orientate (USA)

Tränare: Annika Sjökvist, Bro Park Galopp

Casamento

Hingst f 2008 e. Shamardal (USA) u: Wedding Gift (FR)

Pappan var en irländsk uppfödd fullblodshäst och far. Som tvååring 2010 var han en av de bästa hingstarna i sin generation på Irland och slutade som nummer två i National Stakes innan han vann Beresford Stakes och Racing Post Trophy.

Resultatraden blev 8 starter: 4-1-0. Insprungna prispengar uppgick till 270 036 pund.

Forward Focus

Forward Focus är en toppstammad svenskfödd valack, med ett härligt, kaxigt temperament och bjuder ofta på lite bus och upptåg. Han tränar tillsammans med stallets övriga tvååringar och han brukar få mycket uppmärksamhet av alla som ser honom, han är muskulös och har massor med utstrålning. Han ser verkligen ut som något extra.

Forward Planning

Sto f 2006 e. Orientate (USA) u. Casa's Kids (USA)

Mamman importerades från USA med gedigen stamtavla och hann med 70 starter, 11-11-5 vinstsumman 949 145 kr. Hon var tuff och allround och har segrar på både gräs och dirttrack. Bra löphäst, som startade i hög klass i Sverige fram till 9-års ålder och vann under tiden hela 11 lopp.

Amatörtränare Lotta Månsby ropade in Forward Planning på auktion i England för blygsamma 800 Guineas.

Fortsatt konvalescent hemma i stallet. Sårskadan efter vildingens "step-dance" i boxen betyder vila till dess stygnen plockas bort.

Focus skulle precis sättas igång med sin träning efter en växtpaus men så lyckades han skada sig i boxen under helgen. Skrapsår på båda bakbenen och ett skärsår fick han efter att på något sätt ha fastnat i krubban. Utryckning av Distriktsveterinären som sydde skärsåret och stygnen skall tas bort om 12 dagar. Vi hoppas stygnen skall få sitta...

Under lördagen hölls ett mycket välbesökt Öppet Hus i stallet på Bro Park i strålande solsken. Även Forward Focus visade upp sig från sin bästa sida.

Forward Focus har varit lite extra trött och sovit mycket i boxen vilket kan vara en kombination av värmen och att han växer lite igen, han är nämligen lite högre i bak just nu. I träningen har han dock varit lika framåt och pigg som vanligt säger "vår tränare" Annika Sjökvist.

Veckan inleddes med flera dagar regn, blåst och kallt och översvämningar på banorna, men igår vände det och blev varmt och soligt.

Forward Focus tränare, Annika Sjökvist ligger på en fjärdeplats på topplistan över Sveriges vinstrikaste proffstränare. Hennes hästar har vunnit i ca 25 % av starterna i år och varit bland de tre första i 60 % av starterna. Imponerande!

Veckan har rullat på enligt plan med varierad träning och avslutades med ett friskt jobb på stora banan igår där han fick gå fort över upploppet tillsammans med jämnåriga Cobacabana. Ryttare är Alina Öhgren. Det var bara hans tredje snabbjobb sedan han fick börja gå fortare i april och "vi skyndar långsamt". Distansen vad ca 500- 600 m. Forward...