Stryktipset

Vecka 48 Spelstopp: Lördag 28 nov kl 15:59

Matcherna duggar tätt

Tre missade spikar senast ger inget i "lädret" tio rätt för Bolag XL. Nya tag med massor av veckomatcher som måste analyserar noggrant innan jag sätter tänderna i helgkupongen. Svenska Spel skjuter till ca 12 milj kr i en "jackpot". Svår kupong med hög utdelning väntar!

Senaste Nytt: fredag kväll

PS Och Så Är Ni Rädda Om Er!


Spelomgång Vecka 48 - Lör 28 nov

1. Everton - Leeds

2. Manchester C - Burnley

3. West Bromwich - Sheffield U

4. Birmingham - Millwall

5. Blackburn - Barnsley

6. Cardiff - Luton

7. Huddersfield - Middlesbrough

8. Watford - Preston

9. Rotherham - Bournemouth

10. Norwich - Coventry

11. Sheffield W  - Stoke

12. Derby - Wycombe

13. Ipswich - Charlton
Toppkväll på allhelgona!

13 rätt på Stryktipset och fullt på Topptipset....

Spelidéer:

Förhandsspik: Det har lossnat för Norwich som vann i veckan mot svårspelade Stoke på bortagräs, här möter man ett beskedligt Coventry.

Statistikvinnare: Bournemouth på god väg mot toppen. Offensiven har vaknat till liv och vann i veckan med 2-0 (h) mot Nottingham. Här möter man ett Rotherham som statistiskt sett har det väldigt svårt mot gästerna 0-1-4 (0-0-3).

"Draget" i kuponghögen: Leeds tar minst en poäng på Goodison Park...

Stryktipset med Topptipset

Matchanalyser:

1. Everton - Leeds

Efter tre raka förluster bröt Everton den negativa trenden med en viktig seger borta mot Fulham. Hemma-laget har en stark offensiv med Calvert-Lewin i spetsen men möter här ett helt annat motstånd.

Senaste Nytt:

Skador:

Leeds har stundtals visat brister i sitt försvasspel. En poäng (och hållen nolla) mot Arsenal var dock ett steg i rätt riktning och gästerna har helt klart kvalitet för att kunna störa.

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 2-1-2 (2-0-0)

2. Manchester C - Burnley

Ett pressat Man City...blott en 13:e plats i ligan och tre poäng är ett måste här. Är inte effektiva i sitt anfallsspel och målskyttet är ett stort bekymmer. Ons 25 nov Olympiakos (b)

Senaste Nytt:

Skador:

Burnley tog sin första seger på mångskvällen när Crystal P kom på besök 1-1 (h). Här väntar betydligt svårare motstånd och jag har svårt att se hur laget ska orka stå emot. Har ligans i särklass svagaste offensiv med blott fyra gjorda mål.

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 5-0-0 (2-0-0)

3. West Brom - Sheffield U

Viktigt möte i bottenstriden mellan två lag utan seger. West Bromwich har tre raka förluster men spelmässigt har insatserna mot Manchester United och Tottenham varit fall framåt. Nu möter man ett Sheffield United som bara har tagit en poäng så här långt och vars självförtroende är nere i botten.

Senaste Nytt:

Skador:

Sheffield U gör ingen fotbollsälskare glad och trots ett uppehåll i ligan ser det inte bättre ut trots att man kom utvilade till matchen mot West Ham senast 0-1 (h). Tabelljumbon skulle må klart bättre med ett tränarbyte och med blott en poäng inspelad börjar det bli bråttom.

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 2-1-2 (1-1-1)

4. Birmingham - Millwall

Efter två raka förluster har laget spelat in två poäng på de två senaste matcherna. 1-1 (b) i veckan mot Luton efter ett straffmål som räddade laget från förlust. Spelmässigt är det inte mycket att "hänga i julgran" och offensiven är svag.

Senaste Nytt:

Skador:

Tabelltolvan Millwall kommer från tre raka kryss och har varit svårslaget den här säsongen. Anfallsmässigt finns mer att hämta hos gästerna och ett målskytte som inte fungerar kostar poäng. Onsdag 25 nov Reading (h)

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 1-2-2 (0-1-2)

5. Blackburn - Barnsley

Blackburn har varit lite upp och ner men har en vass offensiv med skytteligaledande Adam Armstrong i spetsen och man har tagit poäng i tre raka matcher. Igår tisdag bortaslog man Preston med klara 3-0 med en man mer i 45 min. Saknade hela 8 ordinarie spelare, skador och Covid-19 säger en nöjd tränare Tony Mowbray.

Senaste Nytt:

Skador:

Barnsley är ett av ligans formstarkaste lag men på tisdagskvällen fick man se sig besegrat av ett mycket piggt Brentford 0-1 (h) i en sevärd match. Lagets tränare Valerien Ismael var inte nöjd med lagets spel, saknade tålmodighet i anfallsspelet och saknade aggressivitet i försvarsspelet. Bollinnehavet 32% och ett avslut på mål säger något om matchbilden.

Senaste Nytt: Kan vara på väg ner i form

Skador:

Statistik: 1-1-3 (1-0-1)

6. Cardiff - Luton

Walesarna har blandat och gett men avslutade starkt mot Millwall senast och har ett lag som ska kunna bättre än vad tabellen antyder. Defensivt har man gjort det bra och ska kunna hantera ett Luton. Onsdag 25 nov Coventry (b)

Senaste Nytt:

Skador:

Luton fortsätter att överraska och på tisdagskvällen kom tredje raka oavgjorda matchen Birmingham 1-1 (h). Tränaren Nathan Jones tyckte att man var det klart bättre laget och dominerade matchen och skulle ha vunnit. Han tycker att man utvecklats som lag den senaste tiden och kan inte begära mer från truppen i dagsläget. Är benägen att hålla med!

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 3-1-1 (2-0-1)

7. Huddersfield - Middlesbrough

Huddersfield gjorde en klart godkänd insats mot Stoke näst senast men orkade inte hela vägen. På tisdagskvällen slet man med sig en poäng i bortamötet mot nykomlingen Wycombe 0-0. Bollinnehavet 65% och 3 skott på mål borde ha resulterat i en seger för att man ska få godkänt. Spanske tränaren Carlos Corberan tyckte efteråt att matchen var en "ful drabbning" med många frisparkar och griniga spelare. Skapade bara en målchans i den första halvleken och drog sig tillbaka i den andra och verkade nöjda med poängen.

Senaste Nytt:

Skador:

Middlesbrough föll tungt mot Norwich senast 0-1 (h) men har gjort en stark säsong så här långt och är väldigt stabilt defensivt. Målskyttet behöver dock bli vassare och det kan kosta poäng även här. Onsdag 25 nov Derby (h)

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 0-1-4 (0-1-1)

8. Watford - Preston

Ungdomliga tabellfemman Watford fick nöja sig med en poäng i derbyt mot QPR 1-1 (b) men är inne i en bra period med poäng i sju av de åtta senaste matcherna. Anfallsspelet har också blivit bättre när de skadedrabbade spelarna återvänt. Onsdag 25 nov Bristol C (b)

Senaste Nytt:

Skador:

Preston fortsätter att blanda bra insatser med bottennapp. På tisdagskvällen spelade man mot ett skadedrabbat Blackburn och fick vittja nätmaskorna tre gånger om. En utvisning på ytterbacken Rafferty i 44:e min tog musten ur laget sa en mycket besviken Alex Neil på presskonferensen. Radade upp en massa målchanser i första halvlek utan att sätt dit den.

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 1-2-2 (1-1-0)

9. Rotherham - Bournemouth

Hemmalaget har fem raka förluster efter tisdagens 2-3 (b) mot Queens PR. Nykomlingen visade alldeles för stor respekt i den första halvleken men spelet jämnades ut i den andra. Var värda att få med sig något från matchen men det var en mycket besviken tränare Paul Warne som äntrade podiet på presskonferensen efter matchen.

Senaste Nytt:

Skador:

Formtoppade Bournemouth tog sin tredje raka seger på tisdagskvällen när Nottingham blev en munsbit 2-0 (h). Gästernas offensiv har vaknat till liv i de senaste matcherna och jag har svårt att se hur Rotherham ska kunna stå emot. Tabelltvåan har en förlust på 13 spelade omgångar.

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 0-1-4 (0-0-3)

10. Norwich - Coventry

Nio raka matcher utan förlust innebär ligaledning för Norwich. Hade marginalerna med sig näst senast mot Middlesbrough 1-0 (b) men visade klass i tisdagens match mot Stoke 3-2 (b) trots en man mindre i ca 20 min. Ingen välspelad match mer kämpa och spring som tränaren Daniel Farke summerade tillställningen. Omöjlige Teemu Pukki åter med i målprotokollet.

Senaste Nytt:

Skador:

Nykomlingen Coventry har det tyngre med blott en seger på de tio senaste innan man ikväll onsdag 25 nov tar emot Cardiff (h). Två riktigt tunga matcher på fyra dagar. Spelarmaterialet är tunt och jag har svårt att se hur laget skall mäkta med att få med sig något hem.

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 3-1-1 (2-1-1)

11. Sheffield W - Stoke

Hemmalaget har bytt manager men nye Tony Pulis inledde med förlust mot Preston. Drog på sig en tidig utvisning i den matchen. Har dock tagit poäng mot Millwall och Bournemouth vilket visar att det finns en viss kvalité i laget. Men räkna inte med något skönspel (teknisk kvalité) under mr Pulis ledning. Svag offensiv. Onsdag 25 nov Swansea (b)

Senaste Nytt:

Skador:

Stoke skapade en massa målchanser i veckans möte mot Norwich men fick ändå se sig besegrat 2-3 (h). Hade matchen i sin hand när gästerna drog på sig en utvisning men nådde inte ända fram sa en besviken tränare Michael O'Neill efteråt. Tabellsexan måste in på rätt spår per omgående om man vill vara med i racet om en direktplats till Premier League.

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 1-2-2 (1-1-0)

12. Derby Wycombe

Hemmalaget åkte på sin tredje raka förlust mot topplaget Bristol C i helgen men spelmässigt var det ändå ett steg i rätt riktning. Wayne Rooney har tagit över laget och men jag är väldigt osäker om det kommer att bli något trendbrott. Man har sålt av alldeles för många nyckelspelare. Onsdag 25 nov Middlesbrough (b)

Nykomlingen Wycombe var nöjda med poängen i tisdagens hemmamatch mot Huddersfield 0-0. Övertygar inte spelmässigt och jag tror fortfarande inte att laget räcker till i serien.

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: ----

13. Ipswich - Charlton

Toppmöte i League One, tabell femman mot sexan.

Ipswich hade tre vinster på de fyra senaste men fick på tisdagskvällen sig en rejäl omgång av serieledande Hull 0-3 (h). Blev utkontrat av ett skickligt lag trots att bollinnehavet var hela 64% och fyra skott på mål.

Senaste Nytt:

Skador:

Charlton hade åtta 8 raka matcher utan förlust innan veckans möte mot bottenlaget Burton, förlust med 2-4 på Pirelli Stadium och "gonatt" med det stabila försvarsspel man tidigare visat upp. Bollinnehav hela 63% och sex skott på mål. Man tappade även poäng dessförinnan mot Gillingham 1-1 (b). Formsvacka på gång månne?

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 2-2-1 (1-1-0) Här kommer jag att få hjälp av pa media/sport med senaste nytt inför matchen.

Lycka Till/

Curre