Stryktipset
Vecka 5 Spelstopp: Lördag 1 feb kl 15:59

Flera Jackpot-drag på kupongen


Återigen dags för Premier League och Championship på stryket. På förhand ser jag framemot matcherna mellan Liverpool och Southampton och kvällsmötet på Old Trafford där Wolves gästar Manch.U.

Ingen fru fortuna med oss senast och nio rätt på kupongen. Den här omgången kryddas kupongen med ca 13 milj. kr. Det spelas full omgång i The Championship i veckan och glöm inte returmöten i Ligacupen.

Senaste Nytt direkt från England - Fredag/Lördag


Spelomgång Vecka 5 Lör 1 feb

1. Liverpool - Southampton 

2. Manchester U - Wolverhampton 

3. Bournemouth - Aston Villa 

4. Crystal P - Sheffield U 

5. Newcastle - Norwich 

6. Watford - Everton

7. West Ham - Brighton

8. Middlesbrough - Blackburn

9.  Birmingham - Nottingham

10. Fulham - Huddersfield

11. Preston - Swansea 

12. Queens PR - Bristol C

13. Sheffield W - Millwall 

Spelidéer:

Förhandsspik: : Preston är på G, laget har fått tillbaka spelare och jakten på topp-sex är inledd.

Statistikvinnare: Liverpool hemma mot ett pånyttfött Southampton, banketta!

Kupongens jätteknall: Millwall visar uppåtgående form efter tränarbytet och jag höjer ett varningens finger.

Stryktipset med Topptipset

Matchanalyser:

Tidigare möten denna säsong

1. Southam. - Liverpool 1-2

2. Wolves - Man Utd 1-1

3. Aston V - Bournem. 1-2

4. Sheffield U - Crystal P 1-0

5. Norwich - Newcastle 3-1

6. Everton - Watford 1-0

7. Brighton - West Ham 1-1

8. Blackburn - Middlesb. 1-0

9. Nottingh. - Birmingh. 3-0

10. Huddersf. - Fulham 1-2

11. Swansea - Preston 3-2

12. Bristol C - QPR 2-0

13. Millwall - Sheff. W 1-0

1. Liverpool-Southampton

Liverpool fortsätter att rada upp segrar och har i praktiken säkrat ligatiteln redan nu. Det oavgjorda resultatet i cupen mot Shrewsbury var en missräkning, men det var ett ungt och väldigt reservbetonat Liverpool. I ligan är det fullt fokus som gäller och hemma på Anfield bjuder man inte på nåt i onödan. 29/1 West Ham (b)

Senaste Nytt:

Skador:

Southampton har spelat upp sig betydligt de sista månaderna, 1-1 senast mot Tottenham i FA-cupen. Tre poäng upp till Europa spel.

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 5-0-0 (2-0-0) Kan Liverpool hålla fokus är det alla frågar sig nu när Champions League står bakom hörnet.

2. Manchester U-Wolves

Tre förluster på de fyra senaste i ligan är ett klart underbetyg för hemmalaget. Många frågar sig hur länge Solskjaer sitter kvar som tränare. 6-0 mot Tranmere i cupen var ingen större värdemätare. Revanschlustan efter förlusten mot Burnley lär vara stor. Returmöte i veckan mot Manchester C i ligacupen 29/1.

Senaste Nytt:

Skador:

Wolves var spellediga i helgen men har inte visat upp samma fina form som i höstas. Truppen är väldigt smal och med mycket matchande i såväl ligan som alla cuper sliter det hårt på manskapet. Mot topplagen trivs man dock och jag ser en tidig gardering i det här mötet.

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 1-2-2 (1-0-0)

3. Bournemouth-Aston Villa

Hemmalaget tog en mycket viktig trepoängare mot Brighton senast, 3-1 (h). På hemmaplan har man kapacitet och med lite självförtroende tillbaka finns goda chanser till ännu en seger här. I skrivande stund spelar laget i FA-cupen mot Arsenal och ligger under med 0-2 efter 85:e min. Skadelistan fortsatt lång och jag kollar upp laget till fredagens Senaste Nytt.

Senaste Nytt:

Skador

Aston Villa tog tre viktiga poäng mot Watford senast och har spelat upp sig, man trivs dock normalt klart bättre hemma. Kommer förmodligen att tömma det mesta av energin i ligacup-semifinalen mot Leicester i morgon tisdag.

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 2-0-2 (0-0-1)

4. Crystal P-Sheffield U

Tänk vad "semester" kan vara skönt... efter hemmaförlusten mot Southampton hade Palace spelledigt i helgen och det var nog välbehövligt. Dessförinnan hade laget visat uppåtgående form med poäng i fem raka matcher och inte minst på hemmaplan finns potential. Skadeeländet ställer till det ordentligt och i slutet på veckan kollar jag upp om det eventuellt blivit någon förbättring.

Nykomlingen Sheffield U ställde ett starkt lag på benen i cupen och bortaslog Millwall, även i ligan går laget fortsatt starkt trots ett spel som suger massor av energi.

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 2-0-3 (2-0-0)

5. Newcastle-Norwich

Hemmalaget ställde upp med i stort sett bästa lag mot Oxford men fick ändå bara 0-0. Underskattning måhända och nu blir det ytterligare en match mer på säsongen. Visade sin klass när man slog Chelsea nyligen. Skador stör.

Senaste Nytt:

Skador:

Norwich räckte inte till mot Tottenham på bortagräset men slog Burnley borta i cupen och är på uppgång. Tuff match nu dock, men jag tar med en rensartvåa på de stora systemen.

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 2-1-2 (2-0-0)

6. Watford-Everton

Efter sex raka matcher utan förlust fick Watford sin svit bruten mot Aston Villa. Spelledigt i helgen innebär att laget kunnat samla ny kraft och på hemmaplan har man visat kvalitet med segrar mot Wolves och Manch.U.

Senaste Nytt:

Skador:

Everton fick en nytändning efter att Carlo Ancelotti tillträtt som tränare men har varit ojämnt i de senaste omgångarna och trivs bättre hemma. Man har fyra poäng upp till Europaspel som är klubbens nya målsättning om italienaren får sin vilja igenom.

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 2-1-2 (0-2-0)

7. West Ham-Brighton

Slut på julen för tränaren David Moyes och förlusten mot West Brom i FA-cupen svider nog alldeles extra. Ett trendbrott är nödvändigt och här får man en bra chans (till skillnad från veckans möte 29/1 med Liverpool).

Senaste Nytt:

Skador:

Brighton visar inte upp mycket för dagen och tränare Potter börjar få det svettigt med jagande lag underifrån, två poäng ner till strecket. Trivs inte alls på bortaplan där det bara blivit två segrar på 12 försök. Gjorde en mycket blek insats mot Bournemouth och har förlorat tre raka bortamatcher.

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 0-2-3 (0-1-1) Trots gästernas svaga form vill jag varna för laget. Utgångsettan garderas tidigt.

8. Middlesbrough-Blackburn

Efter en längre period utan förluster har hemmalaget åter tappat, men här ska det finnas chanser att påbörja en ny segersvit. Kan i lugn och ro få en hel träningsvecka, ladda batterierna och se över sina skadeproblem.

Senaste Nytt:

Skador:

Blackburn skrällde stort när man körde över Sheffield W senast, men till skillnad från Middlesbrough har man match i veckan och bortaspelet är normalt ingen styrka. Har en del skador som stör och truppen är dessutom tunn. 28/1 Queens PR (h).

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 1-2-2 (0-2-0)

9. Birmingham-Nottingham

Hemmalaget har en fri vecka och har spelat upp sig på slutet även om man fick nöja sig med 0-0 i bortamötet mot Coventry i FA-cupen.

Senaste Nytt:

Skador:

Nottingham har sex raka utan förlust men fick nöja sig med en poäng mot Reading senast och har varit lite ojämnt. En tuff bortamatch väntar också i veckan 28/1 mot Brentford. Intressant att se hur tränaren matchar sin trupp.

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 2-1-2 (2-0-0)

10. Fulham-Huddersfield

Fulham räckte som väntat inte till mot Man City i cupen och valde dessutom att vila en del spelare. Skyttekungen Mitrovic saknas troligen på nytt men Kamara och Knockaert lär vara tillbaka vilket ger anfallsalternativ. Spelmässigt har också Fulham visat stabilitet på slutet. Spelledigt i veckan dessutom. Jagar toppduon Leeds och WBA.

Senaste Nytt:

Skador:

Huddersfield spelar veckomatch 28/1 Hull (b) som är energikrävande. Kan komma att visa upp fyra nyförvärv i veckan om så tränaren vill. Väldigt tunn trupp trots nya spelare.

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 4-0-1 (2-0-0) Inget snack spik of the week.

11. Preston-Swansea

Viktigt möte i jakten på play off och klar fördel Preston som efter en tids svacka har vaknat till liv igen och kommer från två raka segrar. Laget har fått tillbaka spelare och jakten på topp-sex är inledd. Spellediga i veckan.

Senaste Nytt:

Skador:

Swansea har varit väldigt mycket upp och ner den senaste tiden och har haft bekymmer på bortaplan. Insatsen mot Stoke var inte övertygande och i mina ögon en stor besvikelse. Har fått in ett mycket intressant låneförvärv från Chelsea offensive mittfältaren Conor Gallagher. Även här är det spelledigt i veckan. Jag följer laget under veckan och får in rapporter på fredag-kväll.

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 1-1-3 (1-1-0)

12. Queens PR-Bristol C

QPR föll i cupen i helgen mot Sheffield W men roterade då i truppen. I ligan har man imponerat stort på hemmaplan i de senaste matcherna, man körde över Cardiff och slog topplaget Leeds därefter. Lagets ojämnhet gör att man inte kan lita på laget, svårtippade. 28/1 Blackburn (b)

Senaste Nytt:

Skador:

Bristol C har tre segrar på de fyra senaste men det är mot de tre bottenlagen. Betydligt tuffare motstånd nu även om det statistiskt sett ser bra ut. Spelar även dom veckomatch 28/1 Reading (b).

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 0-1-4 (0-1-1) Öppen match på förhand mellan två lag som kan blixtra till. Till 29% på en bortaseger och dessutom med statistiken i ryggen ska tvåan med på en jackpot-kupong.

13. Sheffield W-Millwall

Efter förnedringen hemma mot Blackburn studsade Sheffield W tillbaka direkt och bortaslog QPR i cupen. Med tre raka hemmaförluster i ryggen behövs nu ett trendbrott. Viktiga poäng står på spel. Veckomatch mot bottenlaget Wigan 28/1 (b).

Senaste Nytt:

Skador:

Millwall förmådde inte skrälla mot Sheffield U men har visat uppåtgående form på slutet. Imponerande lång förlustfri svit innan dess och laget har helt klart kapacitet att störa samtliga lag i ligan. Tuff veckomatch väntar 28/1 Leeds (b).

Senaste Nytt:

Skador:

Statistik: 2-1-2 (2-0-0) Magkänslan säger att Millwall har mycket goda chanser till en viktig trea och får därmed första utgångstecknet. På de små systemen spikar jag laget.

Lycka Till i jakten på 13 rätt och 13-miljoner/

Curre