Guidetti

Skimmel med guldkantad stamtavla

Guidetti

Valack - Engelsk fullblod - född: 2017-05-07

e. Hallucinate (USA) u. Curtain Patch (USA) e. Macho Uno (USA)

Tränare: Jessica Ohlson, Jägersro Galopp

Hallucinate

Hingst f 2010 e. Street Cry (IRE) u Daydremaning (US)

Guidetti är efter Hallucinate och har en guldkantad härstamning med några av världens bästa hästar i stamtavlan. Han går som bäst på distanser över 2000m, kommer alltid med en imponerande spurt på slutet och kämpar in i det sista till mållinjen! I över 75 % av sina lopp har han varit bland de fem första i mål.

Curtain Patch

Sto f. 2009 e. Macho Uno (US) u. Biogio's Kids (US)

Har i veckan börjat träna igen. Han har joggat lugnt under ryttare och även gått sitt första pass på vattenbandet som finns på ett närliggande rehabstall. Det var mycket nytt för honom att ta in när det gällde vattenbandet, alla hästar går med en blöja på sig för att fånga upp eventuellt bajs och det är såklart lite märkligt för hästarna. ...

Guidetti har gjort en kanonsäsong. Under hösten har han gått från 63 i handicaptal upp till 70 vilket är en rejäl höjning för vilken häst som helst! Han har utvecklats i loppen och visat att han kan vinna även på en annan bana än sin hemmabana. Säsongen har resulterat i 2 segrar, 1 andraplats och och 3 tredjeplatser...

Guidetti gjorde ett riktigt superlopp idag på Bro Park med Rebecca Stålhandske i sadeln. Målfotoslagen och spänningen olidlig hela upploppet. Våra stämmor lär höras på stallbacken ett bra tag...sexprocentaren Guidetti belönades med 40 800 kr för andraplatsen och gav ett fint platsodds på ATG. Tränare Jessica Ohlson har verkligen ställt i ordning...

På söndag är det dags för det stora handicapfinal-loppet! Det är alltså ett lopp för hästar i Guidettis klass men istället för att tävla om 25-30.000 kr i första pris så är prispengarna till vinnaren hela 85.000 kr. Hans lopp rids 13:30 (V64-4)

Efter många bra lopp kunde Guidetti beträda vinnarcirkeln igår fredag. Det var dock oerhört jämt, så jämt att han faktiskt fick dela segern med Rintintin. Här är målfotot...segern belönades med 18 250 kr.

Guidetti har haft en väldigt lugn vecka efter sitt fina lopp i söndags. I tisdags fick han sin halvårsvisa vaccination och först igår, lördag, var han ute och joggade en lugn tur.

I tufft sällskap visade Guidetti vinnarskalle och spurtade till bronspengen på Jägersro i Sunday Special 31 juli. Vilken kille - bra ridet av följeslagaren Annie Nilsson Lindahl och fint tränarjobb av Jessica Ohlson.

Dags för ny start på söndag 31 juli då Guidetti siktats mot loppet Sunday Special på hemmaplan Jägersro galopp. Loppet går som avslutande V64-6 - ett dirttrack-lopp över 2400m med jockey Annie Nilsson Lindahl som tidigare.

Guidetti vilade halva veckan men har börjat träna igen under helgen. Han får gå lätta träningspass, känna sig superstark och ha mycket tid i hagen och mycket tid till att äta mat.