"Strulpellen" anmäld till Åby

06.06.2023

Veckan som varit har inneburit sedvanlig träning för Patrick Tie. I fredags gick han ett jobb för vagn och skötte sig utmärkt.

Glädjande nog så kom han med i lopp redan nästa vecka. Han startar på Åby den 8 juni. Patrick Tie fick spår ett bakom bilen och har i sulkyn rutinerade Håkan B Johansson. Det är ett kombinerat amatörlopp & lärlingslopp vilket innebär att det är varierad klass på både hästar och kuskar. Spåret är bästa tänkbara och jag hoppas verkligen han sköter sig så han får visa sin fina form och vad han kan.

Patrick Tie blev skodd i måndags. Det är samma balans som innan men med nyare skor som innebär bättre grepp. Han är beroende av att det är bra fäste i banan för att orka bära sin stora kropp på bästa sätt. Åbys travbana är känd för att ha bra fäste så vi hoppas det blir så även på torsdag. Vi kommer göra justeringar med bett och en ryckhuva istället för endast rycktussar. Detta för att han ska mindre taggad och mer fokuserad på sin uppgift. Han har form och han har fart för att vara med i slutstriden på torsdag.