Madame Markievi

"Kiwi" - självständig brittisk Madame

Madame Markievi

Sto - Engelskt fullblod - född: 2020-02-25

e. Hawkbill (USA) u. Alaykha (IRE) e. Sinndar (IRE)

Tränare: Jessica Ohlson , Jägersro Galopp

Pappa - Hawkbill (USA)
Pappa - Hawkbill (USA)

Hawkbill (USA)

Hingst f 2013 e. Kitten's Joy u. Trensa

Hawkbill löpte på högsta nivå fram till att han var fem år och blev bättre för varje säsong. Karriärens största seger kom i loppet Dubai Sheema Classic 2018.

Han sprang in drygt 3,5 miljoner euro under sin karriär.

Madame Markievi (GB) "Kiwi"

Importerad från Storbritannien 2021.

"Kiwi" är uppfödd i England. Hon är efter hingsten Hawkbill som är ny i aveln.

Alaykha (IRE)

Sto f 2014 e. Sinndar (IRE) u. Aliyama (IRE)

Kiwis mamma Alaykha startade bara som tvååring i England och fick rating 80. Hon vann aldrig men tog tre fina andraplatser och rating-talet hade räckt för att placera henne i absoluta toppen om hon hade startat i Skandinavien.
Morfar heter Sinndar och var även han en elithingst. Han vann både det irländska och det engelska Derbyt (största loppet för treåringar) och gjorde sedan något historiskt när han som treåring vann Frankrikes största lopp Prix de l'Arc Triomphe.

Madame Markievi på 1-åringsauktionen:

Pappa Hawkbill vinner Dubai Sheema Classic 2018 (häst nr 7):

Stallets hetaste pärla Madame Markievi tränar på enligt plan, gör det väldigt lätt konditionsmässigt men behöver fortfarande stärka upp kroppen mer men det kommer successivt. Hon är också fortfarande väldigt mycket unghäst i huvudet och tänker på annat när det går långsamt men fokuserar verkligen när tränaren begär höjt tempo en aning.

Madame Markievi var inte rätt grundvaccinerad när hon kom till Jessica Ohlsons träning. Hon har tagit det lugnt efter sin vaccination, lite feberkänningar som är vanligt efter sprutan.

Spännande vecka för vår Madame Markievi eller kort och gott "Kiwi" som hon kallas. Bland annat var det länge sedan hon vaccinerades och hög tid att få en spruta så det fick hon i måndags. Hon har också gått oskodd fram till nu men då vi rider på en del hårda vägar för att komma till och från banorna så...

Madame Markievi - till vardags kallad Kiwi - verkar hittills vara ett väldigt trevligt sto. Hon är nyfiken och intresserad av allt vi gör men har samtidigt visat lite attityd och integritet, detta dock på ett positivt sätt! I veckan har hon fått komma ut och trava för att se omgivningarna.
Hon köptes på auktion i England...