Silicon Valley

Speedigt fullblod

Silicon Valley

Sto - Engelskt fullblod - född: 2020-02-27

e. Quick Release (IRE) u. Silana e. Duty Time (GB)

Tränare: Jessica Ohlson, Jägersro Galopp

Quick Release

Hingst f. 2005 e. Red Ransom (USA)

u. Set The Mood (USA)

Fadern Quick Release löpte i den Skandinaviska eliten under flera år. På faderns sida finns också amerikanska Red Ransom som var överlägsen i sina lopp som tvååring.

Silicon Valley

Silicon Valley är en mindre modell av fullblod men är kompakt, speedig och välbalanserad. Hon är född tidigt på året och uppvuxen på stora lösdrifter i en stor flock av olika hästar. I och med det har hon blivit tuff, van att ta för sig och med precis lagom attityd. Hennes kroppsbyggnad gör att hon har mycket rumpa och bakben att trycka ifrån med och en galopp som lämpar sig väl för snabba banor.

Silana

Sto f. 1999 e. Duty Time (GB)

u. Nicua (IRE)

Silicon Valleys mor, Silana, tillhörde eliten i sin årskull och vann bland annat Breeders Trophy. På 11 starter sprang hon in ca 1,5 miljoner.

Video: Silicon Valley's mamma Silana vinner Breeder's Trophy 2002 i överlägsen stil.

Vi behåller Silla i våra tankar som den lilla hästen med det enorma hjärtat och fantastiska viljan att springa och sörjer att hon aldrig fick visa sin kapacitet.

I början av veckan var Silla med om en olycka och skadade sig så svårt att hennes liv inte gick att rädda. När hon var på väg ut ur stallet för att ridas i tisdags så reagerade hon plötsligt på något och kastade sig bakåt, tappade balansen och slog runt. Därefter kunde hon inte resa sig igen och var inte kontaktbar, men vid liv. ...

"Silla" hostade en del i början på veckan och vi lade därför in en lugn vecka där hon mestadels gått i hage och hållit igång på skrittmaskinen. I onsdags var Göran, vår massör och equiterapeut här och gick igenom Silla igen. Hon är stel i bogarna och vår gissning är att hon råkat ut för något i hagen när hon...