Daybreaker

Ny lovande 2-åring

Daybreaker

Valack - Engelskt fullblod - född: 2020-04-13

e. White Soxs (CHI) u. Daybreak Lady (GB) e. Firebreak (GB)

Tränare: Annika Sjökvist, Bro Park Galopp

White Soxs (CHI)

Hingst f. 2012 e. Red Rocks (IRE) u. Chirla (CHI)

Fadern White Soxs (CHI) har inlett sin karriär som avelshingst väldigt lovande och Annika har på få avkommor redan fått många vinnare efter honom. Ett exempel är fina Whiskey Sour (SWE) som Annika också har fött upp som haft en lysande tvåårssäsong i år med seger och flera placeringar i storlopp och redan över 200.000 kr på kontot.

Daybreaker är en lovande 2-åring som är uppfödd av sin tränare Annika Sjökvist (han blir 3 år den 1 januari).

Han är väldigt stor och långbent med en lång vägvinnande galopp. Han är muskulös och väldigt vacker och drar alltid uppmärksamhet kring sig vart han är går. Eftersom han är så stor har han getts all tid i världen att växa klart och utvecklas i egen takt och därför har han inte startat som tvååring.

Daybreak Lady (GB)

Sto f. 2013 e. Firebreak (GB) u. Musical Day (GB)

Annika tränade även modern Daybreak Lady (GB) som kom till stallet från England på hösten som treåring och här i Sverige inledde hon sin karriär med den fina raden 4:a - 2:a - 2:a -1:a -1:a -1:a.

Daybreakers kvallopp på Bro Park - och klarade kvalet galant!

Daybreaker tränar mycket fint och kan alla moment med startboxar och har gjort flera väldigt lovande snabbjobb utan att tryckas på för fullt ännu. Han har ett fantastiskt fint temperament och uppträder som en gentleman i alla situationer vilket brukar vara ett tecken på att det är en högklassig häst.