Come What May

Uthållig amerikanska

Come What May

Sto - Engelskt fullblood - född: 2019-05-10

e. Helsinki (USA) u. Sweet Pennie e. Pennekamp (USA)

Tränare: Jessica Ohlson, Jägersro Galopp


Hingst f. 2004 e.Distorted Humor (USA) u. Well Dressed (USA)

Come What May är efter Helsinki som under sin korta avelskarriär hann ge ett stort avtryck i den Skandinaviska aveln. Han har bland annat lämnat de klassiska vinnarna Espen Hill, vinnare av St.Leger 2019 och tvåa i Stockholm Cup 2020 och ca 1,7 miljoner insprunget på blott 12 starter samt Arabianranta, vinnare av 2000 Guineas och ca 800.000 kr insprunget. Helsinki har också lämnat hållbara hästar som startat under många år, märk bland annat Last Interviewer, vinnare på både slätt och på steeplechase samt Last Reference.

Come What May har behövt tid på sig att förstå alla delar av att vara galopphäst. Hon är superambitiös och har alltid tagit i under loppen men ibland lagt för mycket energi före loppet eller i början. Nu börjar hon förstå hur hon ska hushålla med krafterna och de sista loppen under hösten har hon visat att bitarna börjar falla på plats. I årets sista start tog hon sin första seger efter att ha rundat hela fältet i sista kurvan!

Sweet Pennie

Sto f. 2005 e. Pennekamp (USA) u. Interviewer (IRE)

Modern Sweet Pennie vann själv tre lopp och var på pengaplacering hälften av alla starter. Detta är hennes första avkomma.

Idag startar Come What May på Jägersro kl 14:40. Annie Nilsson Lindahl rider. Hon vann sista loppet i höstas och möter liknande motstånd idag.

Meya har kommit igång med träningen igen efter sin välförtjänta vila. Såret i mungipan är helt läkt men vi kommer fortsätta smörja in det med bland annat honung för att hålla det mjukt. Hon är ju så otroligt ambitiös och vill så mycket att vi får fortsätta vara noga med att det inte uppstår nya sår säger vår eminente tränare Jessica Ohlson. ...