Saphir C.D.

Med spännande stamtavla...

Saphir C.D.

Sto - varmblod - född: 2015-02-03

e. Up And Quick (FR) u. Karisma C.D. Uppfödare: Skråmsta Stuteri i Bro Tränare: Claes Sjöström 

Up And Quick

en fransk varmblodig travhäst. Han tränas sedan 2018 av Antoine Lhérété. Up And Quick började tävla 2011 och var obesegrad i sina fem första felfria starter.

Har vunnit bl.a Prix de Paris och Prix d'Amerique, deltagit i både Sweden Cup och Elitloppet 2017 samt 2018.

Insprungna pengar ca. 21, 8 miljoner (sep 2018).

Saphir C.D. är Up And Quicks första avkomma i Sverige.

Saphir C.D.

Vi träffade Saphiren redan som 1-åring hos uppfödaren augusti 2016.

Efter inkörning gick hon till träning hos Svante Båth som nybliven Solvallatränare i Knivsta.  Efter 1,5 års i storstall och flera galoppmissöden i lopp så flyttades hon till ett mindre stall hos Torbjörn Jansson. Mer harmoni, men då Tobbe slutat som tränare, har vi nu flyttat Saphiren till Claes Sjöström.

Karisma C.D.

en svensk varmblodig travhäst. Pappa kände travaren Sugarcane Hanover (US) och mamman Nagina Light som tävlade framgångsrikt hos Stig H Johansson.

Hon tävlade en dryg säsong innan hon gick till avel på Skråmsta Stuteri.

Saphir C.D. är hennes andra avkomma.

Rebecca Dahlén styrde Saphir C.D. till seger på måndagskvällen i ett P21-lopp 2640 m volt-lopp. Vilket kärt återseende och "Saphiren" lika fin som alltid.

Med lopp i kroppen, het som en kamin och nya travkompisar tar vårt eminenta tränarteam med sig drottningen till Gävle ovalen på fredag kväll. Tränaren/kusken Claes Sjöström och hästskötare Sara Norrström är mycket nöjda med tjejen för dagen och nu går vi för seger.

Efter sex veckors uppehåll var vi väldigt spända på hur vår "pärla" skulle prestera. Vår tränare och kusk Claes Sjöström ville ge henne ett snällt lopp.

Efter ett uppehåll på ca 6 veckor så nalkas det start på Solvalla-ovalen den 5 mars. Vår nye tränare Claes Sjöström är mycket nöjd för dagen med "tjejen" och tycker det är dags att pröva "sina vingar".

Onsdag 16 jan Solvalla V5-2 start 19.03 2140 volt med tränaren/kusken Claes Sjöström i sulkyn. Skötare Sara Norrström.

Vi ser fram emot ett spännande travår för Saphir C.D. som nybliven 4-åring. I de 2 felfria lopp hon gjort 2018 så har hon visat fina fartresurser och har en mycket bra aktion, men har krånglat till det för sig genom att galoppera i övriga 5 starter. Det kan mycket väl vara så att hon behöver mogna och växa till...