Forward Focus

Toppstammad galopphäst

Forward Focus

Valack - Engelskt fullblod - född: 2019-03-24

e. Casamento (IRLAND) u. Forward Planning (USA) e. Orientate (USA)

Tränare: Annika Sjökvist, Bro Park Galopp

Casamento

Hingst f 2008 e. Shamardal (USA) u: Wedding Gift (FR)

Pappan var en irländsk uppfödd fullblodshäst och far. Som tvååring 2010 var han en av de bästa hingstarna i sin generation på Irland och slutade som nummer två i National Stakes innan han vann Beresford Stakes och Racing Post Trophy.

Resultatraden blev 8 starter: 4-1-0. Insprungna prispengar uppgick till 270 036 pund.

Forward Focus

Forward Focus är en toppstammad svenskfödd valack, med ett härligt, kaxigt temperament och bjuder ofta på lite bus och upptåg. Han tränar tillsammans med stallets övriga tvååringar och han brukar få mycket uppmärksamhet av alla som ser honom, han är muskulös och har massor med utstrålning. Han ser verkligen ut som något extra.

Forward Planning

Sto f 2006 e. Orientate (USA) u. Casa's Kids (USA)

Mamman importerades från USA med gedigen stamtavla och hann med 70 starter, 11-11-5 vinstsumman 949 145 kr. Hon var tuff och allround och har segrar på både gräs och dirttrack. Bra löphäst, som startade i hög klass i Sverige fram till 9-års ålder och vann under tiden hela 11 lopp.

Amatörtränare Lotta Månsby ropade in Forward Planning på auktion i England för blygsamma 800 Guineas.

Veckan inleddes med flera dagar regn, blåst och kallt och översvämningar på banorna, men igår vände det och blev varmt och soligt.

Forward Focus tränare, Annika Sjökvist ligger på en fjärdeplats på topplistan över Sveriges vinstrikaste proffstränare. Hennes hästar har vunnit i ca 25 % av starterna i år och varit bland de tre första i 60 % av starterna. Imponerande!

Veckan har rullat på enligt plan med varierad träning och avslutades med ett friskt jobb på stora banan igår där han fick gå fort över upploppet tillsammans med jämnåriga Cobacabana. Ryttare är Alina Öhgren. Det var bara hans tredje snabbjobb sedan han fick börja gå fortare i april och "vi skyndar långsamt". Distansen vad ca 500- 600 m. Forward...

Veckan började med att Focus hade sparkat på sig i hagen, två små sår på insidan av skenbenet fram där han redan har ett litet överben. Resulterade i svullnad och ömhet. Så han missade träningen i några dagar men det läkte överraskande snabbt och fint med sårvård och bandage för att hålla rent.Så sista delen av veckan var han igång...

Forward Focus är en tidigt utvecklad tvååring som redan hunnit gå två snabbjobb. Han är en mycket sympatisk häst som sköter träningen med lätthet!

Storloppsvinnare var både pappa Casamento och farfar Sharmardal, men även på mamma Forward Plannings sida där morfar Orientate vann storlopp och var Sprintchampion i USA.

Forward Focus har gått sitt andra "riktiga banjobb" i livet på Bro Park och han gör det så lätt och fint! Dessa träningspass skall förutom att stärka konditionen även höja självförtroendet och få honom att vara trygg och tänka framåt i olika positioner som kan uppstå i löp.

Allt rullar på enligt plan. Forward Focus har varvat träning på fältet, rakbanan och stora banan och har skött sig bra med allt. I april kommer några av de tvååringar som kommit längst att få börja gå något friskare tempon i kortare sträckor på upploppet (dvs snabbare arbeten). De kommer även att träna vidare på startboxmomentet.
Den...