Deep Feeling

Stallets sötnos...

Deep Feeling

Sto - varmblod - född: 2018-04-29

e. One Too Many u. Emotional Dust e. Banker Hall (US) Tränare Mattias Djuse, Solvalla

One Too Many

Hingst f. 2007 e. Viking Kronos u. Bourbon Eyes

One too Many tog åtta segrar på elva starter som treåring och segrade i både semifinal och final i Breeders' Crown samt uttagningslopp till Svenskt Trav-Kriterium, där han var finaltvåa efter Raja Mirchi. Han producerade i sin första kull Kriterietrean Address Book och Stochampionatsfyran Fantasia Sisu.

Deep Feeling

En spännande ung dam uppfödd på Menhammar Stuteri, där både pappa One Too Many och mamma Emotional Dust presterat bra på tävlingsbanan.

Emotional Dust

Sto f. 2003 e. Banker Hall u. Web Dust

Emotional Dust var ett toppsto på tävlingsbanan och verkar minst lika bra i avelsboxen. Hon tävlade i absoluta kulltoppen med sju segrar och 1,3 miljoner intjänat.   Rekordtid: 1.12,1a - 1.267.986 kr  och segrade bl.a i uttagningslopp till korta E3, Svenskt Trav-Oaks och var tvåa i Breeders Crown-finalen som 3-åring. I aveln har hon lämnat Kriterietrean From Dust to Dawn, 1.7 miljoner.

Video - Deep Feeling

Video inför Kriterieauktionen 2019.

Allt verkar bra inför dagens lopp på Hagmyren, gick ett lätt jobb igår för att få röra på sig lite och det kändes bra säger skötaren/kusken Zeb Jonasson.

Vackra Deep Feeling gör sin tävlingsdebut på Hagmyren strax utanför Hudiksvall tisdag lunch den 8 juni. I sulkyn sitter hennes skötare Zeb Jonasson. 1640M Voltstart kl 14:07

Utmärkt från start - skötte sig fint även i rygg hela vägen och kom i mål på en fin tid 1.18,6 utan att behöva gå i botten. Stall Mattias Djuse och Zeb Jonasson som satt i sulkyn var mycket nöjda med loppet. Nu kommer tjejen att få en liten genomgång hos veterinären innan vår tränare Mattias Djuse tar nästa steg med vår fina tjej....

Efter en lång vinter och under speciella förhållanden så är det äntligen dags för kval. Tjejen har kunnat tränat på och har varit och bekantat sig på Solvalla ovalen vid två tillfällen. Skötaren Zeb Jonasson och huvudtränaren Mattias Djuse tycker att tjejen mognat och blivit starkare ju längre tiden gått.

Deep Feeling var inne till Solvalla på nytt banjobb i veckan. Tränare Mattias Djuse körde henne själv och efter uppvärmning och kort paus i boxen så kördes hon 2140 meter med en avslutning på 1.19 sista 1600. Hon fick gå i rygg hela loppet och spurtade fint ut ur sista sväng och över upploppet.

Efter en ofrivillig "semester"- lättare benskada - har vår kära Deep Feeling höjt träningsdosen vilket betyder att vi har några spännande veckor framför oss.

Träningsmöjligheterna på Hårby är för dagen alldeles utmärkta då slingan är packad med snö vilket är skonsamt samt att man har kunnat köra i 25-tempo på rundbanan vilket visar att den är i fint skick med tanke på väder o vind.

Hästägaransvarig Lukas Svedin hos stall Mattias Djuse lämnar följande rapport om vår lilla pärla Deep Feeling.