Vintern tillbaka...

05.03.2023

Veckan har varit fortsatt väldigt bra. Så pass bra att jag börjar matcha mot lopp på Kalmar den 24/3. Han kommer gå ett jobba i veckan som definitivt avgör om vi kommer starta. Planerat är att köra det på fredag. Vi får se om vädret ställer till det för oss då det lovat vinter här nere. Hoppas inte på det men vi får vara beredda på det i alla fall.
Han kommer i så fall träna med Amazing Lee och vi ska köra 23/3000m i jämn fart. Pulsen ska vara under 80 på 12 minuter och jag kräver att han är spänstig över mål med alla krafter kvar. Han kommer få gå utvändigt hela vägen för jag vill få en uppfattning om hur han funderar på att springa på den "tyngre sidan".
Är allting så som jag vill i detta jobbet kommer vi gå vidare mot start den 24/3.

Vintern ställer till det och banorna har inte varit på topp att träna på och schemat denna vecka blev helt förstört. Patrick Tie har rört på sig i den mån vi kunnat men endast gått ett träningspass och då på rakbanan som den dagen var riktigt fin. Det var i lördags som vi körde tillsammans med en annan häst från Jägersro och hans prestation i träningspasset var bra.

Patrick Tie kommer få tävlingsskor på sig och vi kommer köra två träningspass med dessa för att säkerställa vi hittat rätt balans. Senaste passet var med mycket slitna järnskor både fram och bak. Det är inte optimalt för honom utan han kräver rejält med fäste för att fungera som bäst.Vi måste även vaccinera om honom då vi upptäckte att förra tränaren inte gjort omvaccinering i tid och han tvingas därför till grundvaccinering igen. Det var ytterligare ett skäl till varför det blev lätt att ändra hans planering för start. Det är inga konstigheter men jag brukar ge dem minst 3 dagar lugnt och stilla samt bort från all träning efter vaccinering för att inte störa det som finns i kroppen. En del kan få feber, andra händer ingenting med. Vi chansar inte och forcerar ingenting utan ger honom dessa dagar innan vi tränar igen.