Våren på gång hästarna släpper päls

21.01.2023

Hästarna släpper päls. Dagarna blir ljusare och längre. Det känns verkligen att våren är på ingång. Patrick Tie har haft ytterligare en bra vecka. Tränaren tycker han kliver fram ett steg till i träningen och det syns på hans kropp att han tar emot det på bästa sätt.
Vi skodde honom igen denna vecka. Hans fötter växer så det knakar och det är även riktigt bra kvalité på hans hovar.

Vi håller planen för träningen både med intensitet och frekvens. Han har gått sina rutinjobb för sadel och där har vi ökat på med 1st intervall men dragit ner på hastigheten. Hans rutinjobb är numera 4 intervaller i cirka 1.35-1.40 fart. Längden är fortfarande 900m effektiv träning i varje intervall. Vi märker att han bär sig mycket bättre nu. I takt med styrkan i kroppen kommer även muskelmassan och med hjälp av detta så kommer kondition alltmer för varje jobb. Han är fortfarande i grundträningsfasen men alltmer kommer vi ner i fart också. Han gick sitt senaste jobb idag söndag och ryttaren var mycket nöjd med honom hur hans ork är.
Han kommer fortsätta träna under sadel i veckan som kommer för att sedan gå ett träningspass för vagn på söndag under stallträffen. Då blir det en annan vagn och vi ska köra cirka 1.22,5/2000m i ett ytterligare led i matchningen mot start.

Den 26 februari är ni alla välkomna på stallträff hos oss på Jägersro. Den kommer att hållas tillsammans med Min Galopphäst och hästarna som kommer att visas upp på träningsbanorna är galopphästarna Guidetti, Come What May, Freya Lucy och Madame Markievi. Givetvis kommer Patrick Tie också att gå ett träningspass!