Till start i Rättvik

10.09.2023

2023-07-17

Start i Rättvik där vår tränare Jimmy Dahlman hoppar ner i sulkyn (se starlista). Tyvärr blev det galopp i första kurvan och Jimmy säger att det blir lite semester i ca 3-4 veckor för att ladda om batterierna.

2023-07-30

Lino till veterinär, inflammation i bägge i sina bakknän. Ultraluds behandling och 28 dagars karens.

2023-08-13

Lino mår bra och är nöjd med att vara igång igen! Han har joggat i veckan och känns pigg och glad. Han kommer gå intervaller i slutet på kommande vecka!Lino kommer även få träffa kiropraktorn, det tycker han är skönt, speciellt nu efter lite vila och han har satts igång! Stor kropp som kräver mycket omsorg och kärlek!!

2023-08-20

Lino har äntligen fått börjat träna på ordentligt efter sin behandling. Dessa veckor med vila har varit väldigt nyttigt för honom, han har levt rövare i hagen med sin hagkompis så han känns mer än redo att börja träna igång igen!

Det var en pigg och glad Lino som fick börja veckan med lugnare joggturer måndag, tisdag och onsdag. Vilket uppskattades mycket av Lino, öronen framåt hela tiden och pigga ben.

Senare i veckan, på torsdag fick han äntligen besöka tungsanden. Lino började lätt med bara två intervaller i sanden, men det var en spänstig och smidig Lino som gick sina intervaller. Eftersom han gick intervaller på torsdagen så fick han spendera fredagen i hagen, och göra en av de bästa grejerna han vet. Rulla och göra sig så skitig som fysiskt möjligt. Lite mer jobb för en annan, men det är det värt så länge Lino är nöjd.

Han tog torsdagens intervaller bra, inte stel eller likande. Så det är väldigt positivt! På det hela taget känns Lino bra för dagen, och det ska bli roligt att börja träna honom ordentligt. Speciellt nu när det verkar som att behandlingen har gjort nytta då han känns smidig och väldigt levnadsglad!

Återbesök hos veterinären visade att han var fortsatt ohalt på böjprovet, men ultraljud på bakknäna visade att det fortfarande är en inflammation i dem. Men det var betydligt bättre! Så det hela resulterade i att vi behandlade Lino i bakknäna igen.Utöver behandlingen av bakknäna så har Lino fått börja äta nyponpulver. Det är ett tillskott som ges i maten som ska hjälpa honom hålla sig smidig i lederna.Trots inflammationen i bakknäna, är Lino precis som vanligt. Små busig, leker i hagen och skitar ner sig så fort han får chansen. Nu väntar lite vila medans behandlingen verkar och sen är han redo att komma tillbaka starkare än innan och med ett ännu större sug att vinna lopp!

2023-09-03

Lino tillbaka i lätt träning. Lino känns för dagen bättre nu efter denna behandling så nu får vi hålla tummarna att inflammationen i bakknäna är borta! Vi har också börjat ge honom nyponpulver men det är ännu svårt att säga om det har gett effekt. Det brukar ta upp till 14 dagar innan man ser någon skillnad. Men det har funkat bra på andra av våra hästar. Så det kommer det nog göra på Lino också!