RafaOut trendar på sociala medier

01.12.2021

Everton tog 13 poäng på sina sex första matcher, vann fyra av dem och förlorade en enda, sniffandes på Champions League-platserna.

Nu har man inte vunnit en match på över två månader, och har förlorat fem av sina sju senaste ligamatcher, och alltså bara tagit två poäng på dessa. Everton har rasat i tabellen mot nedre halvan och befinner sig för närvarande, med en nedåtgående trend, endast sex poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

Everton har i flertalet matcher mot topplagen blivit om inte fullständigt utspelade så åtminstone rejält dominerade på planen. Everton har helt enkelt inte lyckats prestera en fotboll som är bra nog för att uppnå klubbens målsättningar.

Rafa Benitez står för en alldeles för passiv fotboll för att kunna fungera i den mer moderna fotbollen. Om Rafa Out-kören redan har börjat sjunga så kommer det inte gå att få tyst på den i första taget. Och med matcher mot i tur och ordning Liverpool, Arsenal och Chelsea så ser inte möjligheterna särskilt goda ut att få över kören på Benitez sida igen, särskilt inte som man därmed även måste antar att Everton kommer fortsätta rasa nedåt i tabellen, ned mot det där nedflyttningsstrecket alla tog för givet var ett minne blott.