Patrick Tie på väg till Jägersro

02.01.2023

Startade sin resa från Julmyra Horse Center och sin tidigare tränare Katja Melkko på nyårsaftons förmiddag och ankom via ett stopp på Axevalla-travbana på lördag kväll. Resan gick alldeles utmärkt för den erfarne och minst sagt rutinerade "finnen".

Väl framme i stallet så gick han rakt ut från transporten, in i stallet och gav samtliga ett lätt gnägg för att hälsa. Flera av hästarna svarade och trots att ingen fått sin kvällsmat så var det lugnt, även vid Patrick Tie's entré. Den nyströdda boxen innehöll även ett hönät fyllt med fräscht hösilage och en vattenhink fylld med 20 liter nytt kallt vatten. Efter att han kollat av sin box så blev boxgrannen nästa anhalt. Med sitt stora lurviga huvud så hälsade han fint och de två fann varandra direkt.

Mathias Söderlind som kommer att träna Patrick vill inte stressa fram något moment med honom utan. En hälsning, uträtta lite behov, tugga lite hö, dricka vatten och sedan bekanta sig med grannen. Efter en stund så gick Mathias in i boxen och borstade av honom, gav lite mat (som godis) och kollade fötterna så alla skor satt som de skulle. Då kommer det momentet som vi verkligen ville få. Han borrar sin mule rakt in i jackan och puffar Mathias lite i magen. Ett sätt att säga: "okej, jag fattar, det här känns bra". Vilken känsla...

Nu kommer Patrick att få acklimatisera sig några dagar innan vi börjar träna.

Vi tackar tränaren Mathias Söderlind för en utomordentlig rapport.