Ny tränarroll hos Man United

25.03.2024

Enligt The Telegraph är Sir Jim Ratcliffe och det nya styret vid Unitedrodret intresserade av att omvärdera managerrollen i United. Det ska vara av stor väsentlighet för INEOS att, oavsett hur ten Hags framtid ser ut, implementera en förminskad roll för managern istället för att managerrollen ska innebära ansvar över flera olika avdelningar i klubben, som är det nuvarande sättet att arbeta.

Den nya rollen, som går att jämföra med en "huvudtränare", skulle innebära att managerjobbet innefattar ett ansvar över träning och att förbereda laget inför matcher, medan rekrytering skulle falla till inkommande sportchef Dan Ashworth samt VD Omar Berrada.

I Geraint Thomas Cycling Club podcast förklarade Ratcliffe sin ståndpunkt tydligare:

-Det handlar om var man börjar. Man behöver rätt organisation och struktur. Förr var Sir Alex Ferguson manager. Nja, vi har inte managers idag, vi har tränare. Och en tränare rapporterar vanligtvis till en sportchef och en sportchef till en VD. Vart sätter man rekrytering? Strategi? Allt det där. Du behöver få till rätt organisation och sen sätta dit människor som är bäst i test".