Liverpool och Malmö FF fixar ”måndags-degen”

17.04.2023

Spelbolag – ATG.se

Måndag 17 april kl 19:10 Gamla Ullevi

IFK Göteborg – Malmö FF asian handicap -1 2.30

Änglarna har startat säsongen uselt och kommer till match med två raka förluster. Premiären förlorades hemma mot "lilla" Värnamo med 1-0 och följdes upp med en ny förlust mot Kalmar FF borta med 2-0. Klubben har problem såväl på som utanför planen.

Tveksamma till spel målvakten Dahlberg och rutinerade mittfältaren Svensson.

Malmö FF har startat strålande två raka vinster och visar upp en härlig offensiv. Premiären vanns hemma mot Kalmar FF med 1-0 som sedan följdes upp med en 2-1 seger mot Brommapojkarna borta. Anfallaren Kiese Thelin visar målform tre mål har han smällt in redan.

Nye tränaren Henrik Rydström har en bra trupp att laborera med och jag tror helt enkelt att skåningarna är en klass bättre.

Måndag 17 april kl 21:00 Elland Road

Leeds – Liverpool 2 1.70

Leeds åkte på en rejäl smäll senast mot Crystal P 1-5 (h) och är indragna i bottenstriden. Om nye tränaren Javi Garcia är rätt man att lotsa laget till nytt kontrakt ska jag låta vara osagt.

Truppen är tunn och håller inte någon vidare klass, defensiven har stora brister.

Wilfried Gnonto, Rasmus Kristensen, Liam Cooper, Rodrigo och Maximilian Wöber aktuella för spel.

Skador: Stuart Dallas, Tyler Adams.

Prel. startelva: Meslier; Kristensen, Koch, Cooper, Firpo; McKennie, Roca; Harrison, Rodrigo, Gnonto; Bamford

Liverpool hämtade upp ett 0-2 underläge till 2-2 mot Arsenal (h) vilket får ses som en framgång den här säsongen. Har börjar ljusna en del på skadefronten anfallaren Luis Diaz har tränat med laget i några veckor och jag räknar med att colombianen tar en plats på bänken.

Skador: Stefan Bajcetic, Naby Keita, Calvin Ramsay

Prel. startelva: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Thiago; Salah, Gakpo, Nunez

Statistik: 1-1-3 (0-1-1) Liverpool har inte vunnit på 5 matcher. Rodrigo Moreno leder med sina 11 mål den interna skytteligan i Leeds. Mohamed Salah på sin sida har gjort 13 mål för sitt Liverpool.

Liverpool får tummen upp trots alla motgångar.

Totalt odds: 3.91 x 250 kr

Möjlig utbetalning: 977.50

Lycka Till/

Curre