En trio på V64 Bro Park söndag 5 maj

05.05.2024

De bästa segerchanserna kommer mot slutet av dagen

1 Forward Focus (V64-5/V4-3/LD-1) har ett bra spår då han brukar vara snabb ut. Han jobbade i dag (tisdag) och det gick jättebra. Han tappade start senast, vilket är ovanligt. Därefter fick han ett smart lopp invändigt och fick ett femtepris, men det är svårt att tappa start över 1200 meter. Han rids av min nya lärling med en fin viktlättnad och hon har ridit honom i träning. Det börjar se ut som att han är i ordning och han kommer säkert vara med där framme, hälsar tränare Annika Sjökvist.

– 1 Daybreaker (V64-6/V4-4/LD-2) gjorde det verkligen superbra senast och har tagit det loppet jättebra. Nu är det lite hög vikt, men ett väldigt bra spår. Jag tror han kommer göra ett fint lopp och ska räknas, säger Annika Sjökvist.

Bästa segerchansen?

–Daybreaker känns som att det är en bra chans och Forward Focus om det klaffar, avslutar Annika Sjökvist.

Hemmatränaren Catharina Vång har startat upp säsongen strålande och stallformen sitter där direkt. De har lyckats träna hästarna hela vintern och inte behövt ställa in en enda dag – om det inte varit träning i snön så har de använt ridhus och skogen. Hästarna är väldigt väl förberedda och räknas i alla sammanhang för dagen. På söndag tar stallet ut hela sju starthästar.

4 Ritzy (V64-1) blåste inte ens när hon kom tillbaka efter loppet. Hon hade inte gått ett enda snabbjobb innan kvalet där hon gick med hjärnskor. Hon fick många lopp och tuffa lopp i Storbritannien hon fick en lugn vinter hos oss och börja om från början. Jag tänkte att jag kvalar henne och ser om hon kan springa och det kunde hon. Efter hennes första lopp så har hon varit så glad och trevligare än någonsin. Hon har självförtroende för dagen. Hon ska ha minst 1600 meter med den pappan och det känns som att hon har hur mycket ork som helst, men hon gick 1200 senast så distansen fungerar, men det är hårdare emot. Hon har en "jäkla" löpskalle och blir aldrig trött. Jag har inga krav att hon ska ut och vinna, men hon kommer att anmälas till Norsk 1000 Guineas och behöver loppen fram tills dess. Jag tror inte hon gör bort sig och hon kommer kämpa med näbbar och klor, säger Catharina Vång.