Bodyline

05.01.2019

Valack - varmblod - född: 2009-06-20

Avliden: oktober 2016

e. Juliano Star (FR) u. Just Say The Word (US) Uppfödare: Jim Oscarsson

För exakt 23 år sedan "drog min sambo" ner mig till Solvalla när det var elitloppshelg, var väl sådär intresserad av hästar när fotbollen tagit det mesta av tiden runt om i Stockholms-regionen.

Att titta på en häst som springer runt som en galning på en ovalbana föll mig inte alls i smaken tills jag fick bekantskap med ett finskt treårigt sto vid namn Louise Laukko. Damen ifråga slog världsrekord på Solvalla - Sweden Cup 1640m auto tillsammans med Jorma Kontio och efter dess har jag varit "heltorsk" på travet.

Det ena gav det andra och i samband med att Rikstravet lanserade delägarskap i travhästar föreslog jag min andra hälft att vi skulle köpa in oss på en "kuse". Vår första häst, Bodyline, köptes därefter in på Rikstravets auktion i Eskilstuna.

Bodyline fortsatte sin träning hos Björn Röcklinger på Julmyra Horse Center, Heby en utomordentlig träningsanläggning belägen strax utanför Heby.

Vårt första möte med Bodyline på gården blev tillsammans med andra delägare hos tränare Björn Röcklinger.

Här anländer den mycket ståtlige Bodyline till gården.

Vi hade naturligtvis stora förväntningar på såväl tränare som häst och till en början gick allt väl. Bodyline visade upp en stabilitet och verkade trivas med livet på den nya gården.

Hans första seger kom på Gotland tillsammans med Erik Adielsson på en mycket regntung bana och därmed säkrade han en finalplats i klass-II Örebro.

Bodyline på V86 Visbytravet där han vann klart sitt Klass II-försök med Erik Adielsson i sulkyn. Med segern kvalificerade han sig till Klass II-final på Örebro den 17 augusti 2013.

Bodyline hade alla förutsättningar för att bli en duktig travare men ju längre tiden gick på gården försvann hans livslust. Delägarna pratade med Björn Röcklinger vid ett flertal tillfällen utan att lyckas övertyga honom om att ett miljöombyte kanske vore det bästa för vår fina kille.

Tyvärr så måste jag nämna att tränaren Björn Röcklinger som inte visade några som helst sympatier för varken häst eller ägare, en katastrof vad det beträffar kontakt med stall samt inte minst för Bodyline.

Senare bestämdes att han skulle flyttas till Wången travskola. Självfallet var det med tårar i ögonen som vår vackre kille lastades ombord på hästtransporten men framförallt i ett skick som fick oss att sätta än mer bitterhet till tränaren. Bedrövligt och djurplågeri. Se bilder nedan - nedrebilden när han kom till Wången i februari 2016 och den övre bilden från maj 2016 när han varit 3 månader på Wången och verkligen trivdes med livet igen.  Vi rekommenderar inte Stall Röcklinger som tränare.

Bodyline hann med 64 starter och hade en startprissumma på 380 500 kr. Det var med stor sorg vi fick meddelande om att han fick avlivas efter en allvarlig skada på ena benet. Här nedan följer ett urval av våra minnesbilder från fina travkillen.

Bodyline kommer alltid att finnas med i våra hjärtan...