Forward Fun välkomnas till familjen

29.03.2023

Forward Fun är en svenskfödd, rödhårig dam - en halvsyster till Forward Focus - med mycket egna åsikter men med en väldigt kärleksfull sida när man väl är överens med henne. Hon är en elegant häst som är korrekt byggd med rapp och snärtig aktion. Hon är idag i full träning men som unghäst tränas hon givetvis med försiktighet och rids ca 3 gånger per vecka. Träningspassen är omkring 30 min långa och där varvas trav och galopp. Under vintern har hon också fått göra andra sker som att löshoppa i ridhus!

Forward Fun ser ut relativt tidig ut i kroppen och kommer att anmälas till några av de större tvåårsloppen under hösten. Tänkbara lopp är exempelvis Amacitalöpning för tvååriga ston samt SM för svenskuppfödda hästar. Forward Fun är verkligen en charmig, cool och social tvååring som vi hoppas och tror har både hög kapacitet och vinnarskalle! Som svenskfödd från hon dessutom svenskbonus med 40% utöver prissumman på allt hon springer in.

Tränaren Catharina Vång bor och tränar på en egen gård utanför Uppsala. Hemma på gården finns fantastiska förutsättningar med bland annat en rundbana på 1250m, långa grässlingor på de egna fälten, milslånga skogsvägar, ridhus, inomhuscorall, skrittmaskin och ett vibrationsgolv. Hästarna går också ute mycket i fina hagar. Catharina Vång har varit proffstränare sedan 2001 och även ridit över 700 lopp.

Som tränare är Catharina Vång känd för sitt varierade träningsupplägg där både löshoppning och annan ridning i ridhus varvas med vanlig traditionell galoppträning. Det håller hästarna glada och friska under många år. Ett tydligt exempel på det är profilhästen Falmouth Bay som tog tre raka segrar som 12 åring (!).