Amazing Lee - sprinterstammad lady

12.02.2023

Amazing Lee är efter sprintern Truculent som tog flera V75-segrar och hade personligt rekord på kort distans på snabba 1.09,5. Hennes mor, Andoverandout var också sprinter och hon har i aveln lämnat framgångsrika Franklin Face. Franklin Face har sprungit in över 1,3 miljoner, främst över kort distans. Även Amazing Lee har ett rappt steg och ser ut att kunna trava riktigt, riktigt fort när kroppen är klar!

Som treåring gjorde Amazing Lee fyra lopp med bland annat två tredjeplatser. För varje lopp hon gått har hon visat på mer och mer fart och bättre rutin. Hon har nu en intensiv träningsperiod inför fyraårssäsongen och beräknas starta i mars/april.

"Lee" är lugnet själv som häst. Hon är trygg och pålitlig och ställer alltid upp på det tränaren Mathias Söderlind ber henne om. Sedan årsskiftet har hon ridits in och tycker att det är väldigt roligt att variera mellan att bli körd och att bli riden! Något av det bästa hon vet är att skritta ut på långtur och se sig omkring. När hon inte tränar spenderar hon gärna dagarna ute i hagen, ju fler timmar desto bättre!