Amazing Lee skadat benet

02.07.2023

Amazing Lee skadad. En dag när hon kom in från hagen så var ena benet lite tjockare , men hade ingen feber och allmäntillståndet var bra. Tränare Mathias tog det säkra före det osäkra och körde ner till veterinär som undersökte benet med ultraljud. Det visade sig att det fanns två ytliga sticksår på hennes sena. Ingenting som vi kan förstå vad det kommer ifrån och endast ytligt. Vi vet alltså inte vad det beror på men finns scenario som att hon slagit på sig själv i hagen när hon sprungit.

Vid nästa besök kollades senan med ultraljud för att säkerställa så såren inte sökt sig inåt mot senorna. Skulle en bakterie få fäste i senan så krävs annan behandling och mer tid. Det är våra bästa vänner och vi ger dem allt vi kan för att de ska ha det bra.

Nytt återbesök hos veterinären för att alltid försöka vara steget före. Vi vet fortfarande inte vad det kommer ifrån. Vi har inte heller någon teori om vad det kan komma ifrån men diagnosen är ställd och heter Lymfangit. Vid lymfangit tar sig bakterier från ett hudsår eller hudinfektion in och orsakar en inflammation i lymfkärlen. Lymfkärlen kan nu inte transportera bort vätskan utan istället uppstår en vätskeansamling, ett så kallat ödem, i benet.

Den medicin hon äter är det karens på så Amazing har fått flytta till ett eget stall för att inte riskera att kontaminera andra. I första hand Patrick Tie som är hennes ordinarie boxgranne men även andra som ska starta. Det är bara att gilla läget...