Alexander Isak till Newcastle

24.08.2022

Alexander Isak är på väg till Premier League för spel i Newcastle. Baskiska lokaltidningen Diario Vasco rapporterar att han säljs för 70 miljoner euro (motsvarande cirka 750 miljoner kronor) summan kan via bonusar öka till 75 miljoner euro (motvsarande cirka 800 miljoner kronor). Han blir därmed den dyraste försäljningen i Real Sociedads historia.

Enligt transferjournalisten Fabrizio Romano är Alexander Isak själv överens med den engelska klubben och uppgifterna gör gällande att det återstår detaljer innan övergången går i lås.

Newcastle som numera ägs av ett saudiskt konsortium efter en övertagandeprocess som var mycket kontroversiell. Så sent som i maj tidigare i år kritiserade den internationella människorättsorganisationen Amnesty International klubben för deras tredjeställ som uppgav att det utgjorde "sportswashing" av klubben saudiarabiska ägare.

Totalt har Isak spelat 132 matcher i "La Real" och gjort 44 mål samt åtta assist. Senast i helgen hemma mot Barcelona gjorde han mål för den spanska klubben.

Stort Lycka Till

Curre speltipsochdesign - Giampaolo La Gazzetta dello Sport