Tyra C.G.
Ett norskt yrväder...

Tyra C.G.

Sto - kallblod - född: 2017-05-14

e. Horgen Tore (NO) u. Ulsrud Sara (NO)  Tränare: Caroline Holm, Hagmyren

Horgen Tore (NO)

Tyra C.G.


Ulsrud Sara (NO)
Ulsrud Sara (NO)

Ulsrud Sara (NO)

Full fart på träningen och går fina intervaller innan det blir dags för nästa start om några veckor hälsar tränare Caroline Holm.

Det blev ingen lyckad resa för tjejerna när de besökte Gävle-ovalen. Bägge underpresterade och tränaren Caroline Holm misstänker att dom är sjuka.

Dags för Tyras andra start, tränare Caroline Holm har anmält henne till nytt lopp redan på torsdag 25 juni - denna gång på Gävle lopp 1 med spår 1 på startvolten och Torbjörn Jansson tar tömmarna. Stallkompisen Järvsö Åsa hakar på även denna gång för att ta revansch och har fått spår 3.

Tyra C.G. klarade premiären galant - snabb som en vessla från start och pang till spets. Släppte sedan ledningen för ett fint lopp i rygg ledaren...en liten galopp på vägen när kusken krävde lite på sista bortre, men ställde sig och tog hand om sista pengen. Lovande debut på Dannero av vår snygging som trots galopp slutade 8:a på...

Premiär för vår vackra Tyra på Dannero-ovalen. Vår eminente tränare Caroline Holm (årets hästföretagare 2020)) har tillsammans med sin personal lagt ner ett jättejobb för att få tjejen till tävlingsdugligt skick efter en benskada. Simträning, styrketräning, solarium och naturligtvis en massa kel och gos.

Vackra Tyra fixade kvalet utan några större problem och verkar vara på ett mycket gott humör. I morgon fredag ska hennes nya kompis Järvsö Åsa gå banjobb tillsammans och förberedas inför sina tävlingsdebuter.

För svenskfödda kallblod finns en extra avelsstimulans som kallas Kvalbonus. När hästen genomför ett godkänt kvallopp för första gången, får hästens uppfödare en bonus på 2 000 kronor och ägaren en bonus på 10 000 kronor. Detta under förutsättning att hästen är ett svenskfött kallblod och klarar kvalet senast den 30 juni som treåring. Även hästar...