Lancelot Laday
Stallets värsting...

Lancelot Laday

Hingst - varmblod - född: 2017-06-03

e. Panne de Moteur u. Double Baileys Tränare Dennis Palmqvist, Solvalla

Kvalat 4 april 2020 gdk (godkänd) 1.21,4 först i mål på lätta fötter (video längst ner på sidan)

Panne de Moteur

Fadern född 19 februari 2008 på Menhammar stuteri i Ekerö i Stockholms län, är en varmblodig travhäst. Han tränades av Stefan Hultman och kördes av Örjan Kihlström. Panne de Moteur tävlade mellan åren 2011-2015 och sprang in 8,7 miljoner kronor på 42 starter varav 19 segrar. Rekordtid: 1.08,9 auto kort distans.

Han segrade i bl.a. Jubileumspokalen, Silverörnen, E.J.s Guldsko, Sundsvall Open Trot, Frances Bulwarks Lopp, försök till Elitloppet (tvåa i Finalen), försök till Svenskt Travderby (tvåa i Finalen), försök till Sprintermästaren (tvåa i Finalen).

PANNE DE MOTEURS moder JALOPY segrade i Hambletonian Oaks.

Lancelot Laday

Hej jag är Lancelot Laday men kallas för Lars eller Lasse men det går bra med vilket som helst för om sanningen ska fram så bryr jag mig inte speciellt mycket. Vacker som få är jag och det vill jag tacka mina föräldrar för.

Min tränare heter Dennis Palmqvist, ny professionell tränare på Solvalla. Sambo Rebecca Dahlén är en av landets nya kusktalanger.

Lancelot sköter träningen på bästa sätt, och med den stam och exteriör som han har, så borde han absolut kunna bli en bra tävlingshäst. Han kommer att anmälas till de stora unghästloppen. Han har redan hunnit med ett banjobb på Solvalla och imponerade stort.

Double Baileys

Modern har inlett lovande i aveln med sina två första avkommor. BEBOOP LADAY 12,2 ak/ 776.000 kr (6 segrar bl.a. i V75, tvåa i finalen av Morgondagens Stjärna som 2-åring), samt JOY SOFT LADAY 13,0 ak/ 342.000 kr ( 6 segrar)

Mormor ASTREA HANOVER segrade i WORLD TROTTING DERBY, och har förutom Double Baileys, även lämnat Acolyte Hanover 2,6 milj.kr. och Mystical Lady 1,4 milj.kr.

Från denna moderslinje kommer även CRUSADO DELA NOCHE 5,8 milj.kr och GREEN DAY $1.238.000.

Vårt tränarpar Rebecca Dahlén (på bild) och Dennis Palmqvist kommer från och med den 1 okt att flytta alla tävlingshästar till en av Sveriges modernaste anläggningar Julmyra Horse Center som är beläget strax utanför Heby.

Lancelot Laday, eller Lasse som han kallas i stallet, tränar riktigt fint. Han går 2 jobb i veckan där han går 4 x 1.000 meter i 35 tempo och där han även får springa riktigt fort vissa bitar.Han kan verkligen flytta på sig och ligger just nu i framkant bland våra tvååringar. Tredje passet som han går varje vecka...

Från samma stall där vi har vårat yrväder Tyra C.G. hittade vi denne oslipade diamant. Oslipad men även kallad riddaren av Annedal och Solvalla. Va månne bliva...

Kvallopp 4 april Romme