Lancelot Laday
Stallets värsting...

Lancelot Laday

Hingst - varmblod - född: 2017-06-03

e. Panne de Moteur u. Double Baileys Tränare Dennis Palmqvist, Solvalla

Kvalat 4 april 2020 gdk (godkänd) 1.21,4 först i mål på lätta fötter (video längst ner på sidan)

Panne de Moteur

Fadern född 19 februari 2008 på Menhammar stuteri i Ekerö i Stockholms län, är en varmblodig travhäst. Han tränades av Stefan Hultman och kördes av Örjan Kihlström. Panne de Moteur tävlade mellan åren 2011-2015 och sprang in 8,7 miljoner kronor på 42 starter varav 19 segrar. Rekordtid: 1.08,9 auto kort distans.

Han segrade i bl.a. Jubileumspokalen, Silverörnen, E.J.s Guldsko, Sundsvall Open Trot, Frances Bulwarks Lopp, försök till Elitloppet (tvåa i Finalen), försök till Svenskt Travderby (tvåa i Finalen), försök till Sprintermästaren (tvåa i Finalen).

PANNE DE MOTEURS moder JALOPY segrade i Hambletonian Oaks.

Lancelot Laday

Hej jag är Lancelot Laday men kallas för Lars eller Lasse men det går bra med vilket som helst för om sanningen ska fram så bryr jag mig inte speciellt mycket. Vacker som få är jag och det vill jag tacka mina föräldrar för.

Min tränare heter Dennis Palmqvist, ny professionell tränare på Solvalla. Sambo Rebecca Dahlén är en av landets nya kusktalanger.

Lancelot sköter träningen på bästa sätt, och med den stam och exteriör som han har, så borde han absolut kunna bli en bra tävlingshäst. Han kommer att anmälas till de stora unghästloppen. Han har redan hunnit med ett banjobb på Solvalla och imponerade stort.

Double Baileys

Modern har inlett lovande i aveln med sina två första avkommor. BEBOOP LADAY 12,2 ak/ 776.000 kr (6 segrar bl.a. i V75, tvåa i finalen av Morgondagens Stjärna som 2-åring), samt JOY SOFT LADAY 13,0 ak/ 342.000 kr ( 6 segrar)

Mormor ASTREA HANOVER segrade i WORLD TROTTING DERBY, och har förutom Double Baileys, även lämnat Acolyte Hanover 2,6 milj.kr. och Mystical Lady 1,4 milj.kr.

Från denna moderslinje kommer även CRUSADO DELA NOCHE 5,8 milj.kr och GREEN DAY $1.238.000.

Efter att ha opererat sin hals har allt gått enligt plan för vår vackre kille. Stygnen är borta och nu håller vi tummarna för att han snart är igång med full träningsdos.

Lancelots halsundersökning visade att han under jobb/lopp lägger mjuka gommen lite fel och från ca 800 kvar så får han bara 10 % luft.

Efter senaste loppet har vår "viking" haft besök av veterinären som kunde konstatera att den mjuka gommen i halsen ligger lite fel. Vilket innebär att han får alldeles för lite luft i lungorna vid jobb/lopp. Ett relativt vanligt ingrepp på travare.

Femte plats i sitt första lopp efter vissa besvär i startvolten. Lät lite i halsen efter mål som veterinären får kolla upp i veckan. Lopp i kroppen och nu ser vi fram emot kommande start.

Inga bekymmer efter kvalloppet och nu laddar vår fine "Lasse" till sitt första lopp i Bergsåker. Spår 5 i volten ska inte vara några bekymmer.

Inget kval för mig på Solvalla, taskig i halsen och orkeslös. Vi tar nya tag lite längre fram och hoppas kunna kvala någon gång i januari.

Trots att vädret ställt till det med varierande banförhållanden så försöker vår tränare Dennis Palmqvist köra sina pass. Träningsdosen ökas successivt med lite tuffare banjobb på rundbanan för vår eminente 2-åring som snart fyller tre. Stora killen med andra ord.

Efter flytten till Julmyra Horse Center fortsätter vår "Lasse" sin träning.Vi ser framemot en spännande vår när vackre killen skall kvala in till kommande tävlingar.

Kvallopp 4 april Romme