Lancelot Laday

Stallets värsting...

Lancelot Laday

Hingst - varmblod - född: 2017-06-03

e. Panne de Moteur u. Double Baileys Tränare Dennis Palmqvist, Solvalla

Kvalat 4 april 2020 gdk (godkänd) 1.21,4 först i mål på lätta fötter (video längst ner på sidan)

Panne de Moteur

Fadern född 19 februari 2008 på Menhammar stuteri i Ekerö i Stockholms län, är en varmblodig travhäst. Han tränades av Stefan Hultman och kördes av Örjan Kihlström. Panne de Moteur tävlade mellan åren 2011-2015 och sprang in 8,7 miljoner kronor på 42 starter varav 19 segrar. Rekordtid: 1.08,9 auto kort distans.

Han segrade i bl.a. Jubileumspokalen, Silverörnen, E.J.s Guldsko, Sundsvall Open Trot, Frances Bulwarks Lopp, försök till Elitloppet (tvåa i Finalen), försök till Svenskt Travderby (tvåa i Finalen), försök till Sprintermästaren (tvåa i Finalen).

PANNE DE MOTEURS moder JALOPY segrade i Hambletonian Oaks.

Lancelot Laday

Hej jag är Lancelot Laday men kallas för Lars eller Lasse men det går bra med vilket som helst för om sanningen ska fram så bryr jag mig inte speciellt mycket. Vacker som få är jag och det vill jag tacka mina föräldrar för.

Min tränare heter Dennis Palmqvist, ny professionell tränare på Solvalla. Sambo Rebecca Dahlén är en av landets nya kusktalanger.

Lancelot sköter träningen på bästa sätt, och med den stam och exteriör som han har, så borde han absolut kunna bli en bra tävlingshäst. Han kommer att anmälas till de stora unghästloppen. Han har redan hunnit med ett banjobb på Solvalla och imponerade stort.

Double Baileys

Modern har inlett lovande i aveln med sina två första avkommor. BEBOOP LADAY 12,2 ak/ 776.000 kr (6 segrar bl.a. i V75, tvåa i finalen av Morgondagens Stjärna som 2-åring), samt JOY SOFT LADAY 13,0 ak/ 342.000 kr ( 6 segrar)

Mormor ASTREA HANOVER segrade i WORLD TROTTING DERBY, och har förutom Double Baileys, även lämnat Acolyte Hanover 2,6 milj.kr. och Mystical Lady 1,4 milj.kr.

Från denna moderslinje kommer även CRUSADO DELA NOCHE 5,8 milj.kr och GREEN DAY $1.238.000.

Kom inte upp i den kapacitet som han visade i det senaste loppet trots en mycket bra start från bakspår. Sluttiden blev 1.16,9 vilket betyder ca 1,4 sekunder långsammare den här gången men då var det också mestadels dödens mot ledningen senast.

På måndag 10 augusti startar Lancelot Laday i Hagmyren. I sulkyn duktige kusken Mats E Djuse som senast körde in på en andra plats knappt slagen med en "läpp".

Efter en sämre insats i första starten efter halsoperationen var man osäker på vad man skulle kunna hoppas på, men Lancelot Laday visade snabba takter och styrdes resolut till spets av kusken Mats E. Djuse från spår 7. Inledde i ledningen första 500 på 1.16,9 , varvet (1000m) på 1.16,4 och avslutade i en rapp avslutande sista 500 på 1.13,9...

Nytt försök....nu med lopp i kroppen, helstängt huvudlag och annan "käk" vilket betyder att han ska få luft. Ny kusk i vagnen Mats E Djuse och vi "bettar" pallplats hos NordicBet.

Tyvärr blev det ingen lyckad comeback. En femteplats utan det rätta stinget i benen. Tiden på 2140auto 1.18,3 är inte godkänd, när han fick ett lopp i rygg utan att kunna växla tempo på upploppet.

Lancelot var inte som bäst i ett rundbanejobb i tisdags förra veckan utan någon bra förklaring för att sedan studsa tillbaka och kännas riktigt fin i fredagsjobbet på rakbanan.

Efter att ha opererat sin hals har allt gått enligt plan för vår vackre kille. Stygnen är borta och nu håller vi tummarna för att han snart är igång med full träningsdos.

Lancelots halsundersökning visade att han under jobb/lopp lägger mjuka gommen lite fel och från ca 800 kvar så får han bara 10 % luft.

Kvallopp 4 april Romme