VM-sjuling

19.11.2022

Måndag 21 nov 14.00

England - Iran halvtid 1 1.91  Slut: 3-0 (slutresultat 6-2)

England gick till semifinal i VM 2018 och till final i det senaste Europamästerskapet. Vilket vittnar om att den engelska fotbollen är i rejäl utveckling. Spelar mer kontinentalt och kan även ställa om till sitt ryggradsspel och pumpa in bollar mot motståndarnas straffområde.

Hur är formen...man har inte imponerat speciellt i sina matcher på slutet. Offensiven håller hög klass men hur håller den defensiva delen?

Iran har kanske den starkaste truppen någonsin. Inhemska spelare blandas med spelare fotbollsuppfostrade i Europa. Portugisen Carlos Queiroz är tillbaka som förbundskapten i landet han så framgångsrikt guidade till två VM-slutspel 2014 och 2018. Tuff första match men spelar en nyckelmatch mot Wales. Vinst där och de har allt i sina händer i den politiskt starkt laddade matchen mot USA.

Tisdag 22 nov 14.00

Danmark - Tunisien 1 1.48 Slut: 0-0

Framgång i EM förra året gav medvind för det danska landslaget som fortsätter att imponera. Överlägsna gruppvinare där man vann 9 av tio spelade matcher, nämnas ska dock att gruppen var svag. I Nations League vann man mot Frankrike två gånger om vilket är starka papper.

Danmark kan mycket väl vinna den här gruppen och då ligger vägen öppen till åtminstone en kvartsfinal...kanske till och med längre än så.

Tunisien är med i VM för sjätte gången men har aldrig tagit sig vidare från gruppen och jag tror knappast på något trendbrott den här gången heller.

Stark defensiv men sliter hårt med sitt anfallsspel. Tog sig vidare till VM genom ett självmål av Mali...

Onsdag 23 nov 20.00

Belgien - Kanada totalt antal mål över 2.5 1.75 Slut: 1-0

Belgiens absolut sista chans om den gyllene generationen ska kunna vinna ett VM. För fyra år sedan stupade man i semifinalen och slutade trea. Revanschsugna nu och ska ses med bra chans att åtminstone ta sig lika långt även den här gången.

Truppen ser "snuskig" bra ut och ser man till helheten på samtliga spelare så har har man gått framåt. Fullgoda ersättare till startelvan på varje position.

Kanada gör sitt första VM-slutspel sedan 1986. Lönnlöven har gjort ett mycket bra kval och vann sin gruppp före USA och Mexiko. Transatlantisk inställning och kan ställa till det för alla lag.

Torsdag 24 nov 20.00

Brasilien - Serbien totalt antal mål över 2,5 1.77

Efter VM-guldet 2002 har Brasilien misslyckats i världsmästerskapen och åkte ut i kvartsfinal för fyra år sedan. Har ett komplett lag (trupp) och imponerade stort i kvalet där man var obesegrat och hade 40-5 i målskillnad. Världsklass på offensiven men har en åldersstigen defensiv med Thiago Silva (38) och Dani Alves (39) i spetsen. Liverpools Roberto Firmino pch Arsenasls Gabriel Magalhaes kom inte med på grund av konkurrensskäl...och vem vill inte ha med dessa herrar i sina landslag.

Serbien har länge haft ett namnkunnigt lag utan att få ihop det, märkligt kan tyckas. Nu kommer man dock från ett imponerande kval där man vann gruppen före Portugal. Stark trupp där det finns massor av stjärnor i offensiven. Jag storm varnar för laget den här gången.

Fredag 25 nov 20.00

England - USA dubbelchans 1X 1.16

England se kommentar måndag 21 nov

USA kommer till VM med ett hungrigt, ungt och förväntansfullt lag. Snittåldern är turneringen lägsta och ligger på 24 år. Man tror stenhårt på sig själva och visst kan laget överraska. De flesta av spelarna spelar till vardag runt om i de Europeiska ligorna. Bra tyngd/styrka i spelet men saknar en målskytt...

Lördag 26 nov

Frankrike - Danmark totalt antal mål över 2,5 2.30

Frankrikes offensiv håller mycket hög klass med spelare som Benzema, Mbappé, Griezmann, Dembéle, Giroud och Nkunku. Tycker inte att det finns något annat lag som kan matcha de spelarna. För fyra år sedan tog man VM-guld men i EM ifjol åkte man ut i åttondelsfinalen mot Schweiz. Har inte heller övertygat i den senaste tidens landskampsspel.

Kanté och Pogba saknas på grund av skador vilket betyder stora avbräck i balansen för laget. Jag ställer också frågan om laget har internationella målvakter som håller för ett helt VM.

Danmark se kommentar tisdag 22 nov

Söndag 27 nov 20.00

Spanien - Tyskland dubbelchans X2 1.56

Spaniens unga nya generation står för sitt första VM-spel. Det finns dock mycket rutin i truppen där mittfältarna/anfallarna Morata, Sarabia och evigt unge 34-årige Sergio Busquets blir huvudnyckeln för hur långt laget når. Jag nämner också försvarsspelarna Aymeric Laporte, Jordi Alba och Daniel Carvajal. Guldläge...

Tyskland har två riktigt svaga mästerskap bakom sig och är naturligtvis mycket revanschsugna omm man läser de tyska sporttidningarna. I senaste VM missade man att ta sig vidare från gruppen som regerande mästare och inte gick det bättre i EM där man åkte ur redan i åttondelsfinalen.

Nu har man dock fått igång den tyska maskinen genom nye förbundskaptenen Hans-Dieter Flick. Tyskarna har alla medel i truppen som kan betyda guldläge. Bredden, mästerskapsrutin och kvaliteten som matchar alla de bästa nationerna.

Totalt odds: 36,44 x 1000 kr

Lycka Till vid Rygg!

Curre