V75 Umåker 13 april - Propulsion mot Olympiatravet...

12.04.2019

Tredje uttagningsloppet till Olympiatravet med Propulsion som knappast kommer att gå preparé - Redén och Kihlström låter konfidenta med uppgiften och vi är säkra på att finalbiljetten är klar. Det finns andra lopp som känns mer öppna och vi har inte gett upp hoppet om en skaplig utdelning även denna vecka trots en stor favorit (88% i dagsläget)...

V75 Umåker 13 april - Dagens TravBet

M-System: 9 000 rader  4 500 kr   18 andelar 250 kr/ andel

Tankar kring omgången:

Spiken klar direkt som vi nämnt i Guldbjörken (V75-3) - 5 Propulsion ska vinna detta... Dagens TravBet spelar ett M-system denna gång på Umåker.

Ett lås avrundar omgången i korta Brons-loppet (V75-7) - vi går emot favoriten 3 Havbergs Knight och låser på 2 Corroded och 8 Hierro Boko - spelade på 17 resp. 12%.

Övriga lopp är öppna, men vi tycker ändå att vi kunna sålla en del i rankingen och som alltid har vi plockat upp några lågprocentare och ratat några mer betrodda. Inleder gör 5-åringsloppet Berth Johanssons Memorial (V75-1) och vi håller inte med spelarkåren som gjort 5 Milliondollarrhyme till stor favorit (55%) efter en vass men ganska lättvunnen årsdebut. Intressantast i loppet förutom årsdebuterande 9 Son Of God är 6 Hard Times som pausat lite efter Frankrike. Det gick inget vidare där, men vi tror att det kan vara skillnad på insats här - bara 4%! Vi plockar även med favoriten samt 8 Hesiod (3%) och Berghs 3 Transcendence.

En annan tradition är Vårbjörken för Kallblod (V75-4) och det känns mycket öppet så vi streckar på 6 hästar - roliga dragen är 11 Smedheim Solan och 8 Tandkraft från J-O Perssons kvintett i loppet - 4 resp. 2%..

Klass II tävlar över lång distans med voltstart (V75-2) vilket gör det knepigare. Vi tror här mest på 2 Twice Kronos med spetsläge och 12 Nyhet som känns intressant från stall Bergh. Kantbollarna är 4 B.W.I Ruthless som inte riktigt är så vass på distansen och 11 Ripkin Joe som är av starkare sort. Två hästar till plockas med - och en helgardering vore inte helt fel...

Även Silver (V75-5) går över lång distans med med bilstart. Fem hästar känns starkt; 5 Qahar Q.C., 4 Västerbo Grosbois, 8 Olle Rols, 1 Hawk Cliff och inte minst 6 Antonio Trot som pausat lite men är tuff och stark. 2 Island Life är intressant i nya regin, men lämna utanför denna gång. Likaså 9 Esprit Sisu som vi tycker har fel förutsättningar här.

Återstår Klass I (V75-6) som går över volt medeldistans. Här finns ett tänkbart lås i 9 Upstream och 4 S.G.Charpentier, men vi ville plocka med en trio till; 1 M.C.C. Orlando, 2 Enjoy Day samt finske gästen 7 Mountain Hooligan (1%) som kan rensa riktigt fint i kuponghögen...

Lycka till!

Annika & Curre