V75 Kalmar inleder PdA-helgen 26 januari...

25.01.2019

V75 ska avgöras på Kalmar 26 januari på en för årstiden fin bana där man väntas kunna köra med lättare balans utan hakar om prognosen håller i sig. Kalmar brukar bjuda på en högre utdelning än genomsnittet med sitt långa upplopp. Denna omgång är inget undantag, trots att omgången inleds med en mega-lampa modell Järvsöfaks 75% på 7 Illuminati. Visst, Joakim Lövgrens springare är bra för klassen, men vi har ett motbud och dubblar...

System: 4 056 kr  20 andelar 203 kr/ andel

Systemkrav: 1 av 3 A-hästar måste vinna samt Max 1 C-häst får vinna.

Analys av omgången:

Vi går riktigt kort i de första loppen, låset som redan nämnts i V75-1 där fine 7 Illuminati dubbleras med Veijo Heiskanens 2 Smevikens Cruiser som återvänder från en sejour i Frankrike och har fått pausa ett par veckor efteråt Tränar fint och har hög kapacitet och Jorma Kontio sitter upp för första gången och endast streckad på dryga 4% - underskattad från fint läge.

Vi kör på ett lås till i Guld (V75-3) där Lövgren selar ut sin andre topphäst 1 Jairo, som har växt in sig i den högre klassen och förbättrat sin startsnabbhet - men någon spets blir det knappast. Loppets riktiga dark-horse är 7 Timone Ek som nu gör sin andra start i regi Jerry Riordan - svek senast och är helt bortglömd nu - under 8% i skrivande stund.

Spiken går på chans där vi tror att Nurmos får en försmak av segersötma inför söndagens drabbning i Frankrike - 11 Victory Topline svek som stor favorit senast på en opassande bana och fick slita bak i spåren - fin avslutning på 14 sista varvet men hann inte fram till täten. Dags för revansch nu när motståndet är mer överkomligt - 18% tackar vi för.

Vi har snålat i början men två lopp känns riktigt svårlösta - det första stoloppet V75-4 med dubbla volter - öppet! Men vi tror på två av de mer betrodda som A-hästar i loppet 12 Ritz Guiness och 3 My Liberty får tipsen. Där bakom fyller vi på och 5 av våra 6 B-hästar är streckade under 7% och vi plussar på med ytterligare en trio och hoppas att det ska räcka. Varning för 11 Blanche från stall Untersteiner som gjort flera fina insatser på slutet utan att få sätta nosen först. Det andra loppet rundar av omgången (V75-7) och i början av veckan var tanken att singla 1 Global Trust, men i detta lopp, till skillnad från stoloppet så finns det riktigt bra hästar med i loppet - en jämn fight väntar över 1640a där löpningsförloppet kommer att fälla avgörandet - vi vurmar särkilt för 6 Master Crowe som har samlat ihop till en vinst på V75 nu med några lopp innanför västen och Christoffer Eriksson i sulkyn. Se även upp för 10 Sahara One som återkommer från Frankrike - uppåt från stallet även om spåret drar ned förväntningar lite.

Även Klass I (V75-5) går över 1640a - och vi anser att 5 Kaiser Håleryd är för stor favorit - många säger spets och slut - vi säger syn på det. 4 Quattro Töll som är vårt drag i loppet och 1 Vis Dell'Olmo kan stöka till det i spetsstriden och den förstnämnde är riktigt spelvärd på under 4%. Förstahäst i loppet är dock 10 Dontbreakthebankås från stall Kolgjini där Erik Adielsson tar över tömmarna - trots läget så har vi bra feeling då han har fina fartresurser som kan ge utslag över Kalmars långa upplopp.

Återstår ett långlopp - Januaristayern V75-6 - inget "äkta" stayerlopp utan ett voltlopp 2640 - men med tre volter. Våra utgångar är 8 The Real Star på 20 tillägg och på 40 tillägg 13 Just Wait and See. Ett lurigt lopp där det är svårt att mäta hästarnas prestationer sinsemellan då det skiljer nära miljonen insprunget från start till 40 tillägg. Flera roliga drag 11 Invincible H.C. ska testas med rycktussar igen och Christoffer Eriksson hoppas på fin effekt och hästen har fin form och mött tuffare motstånd. Glöm inte heller 14 Othala ett riktigt tufft Tap In-sto som tål tuffa upplägg.

Lycka till!

/ Annika