V75 Jägersro 6 april med uttagning till Olympiatravet...

05.04.2019

Jägersro bjuder på vårsol och värme denna lördag V75 med andra uttagningsloppet till Olympiatravet. Två lopp i omgången med endast sju hästar!?... Märkligt fenomen att inte loppen blir fyllda när det är premiumtävlingar, fina prispengar och fina yttre förutsättningar med valfri balans.  Dagens TravBet har toppform efter förra veckans fullträff på Solvalla och vi ska gå för bra utdelning även denna vecka.

Största favoriterna är just i dessa lopp; Derby trial (V75-2) där Lugauers årsdebuterande 4-åring 4 Campo Bahia är streckad till 84% - men befogat allt talar för att han vinner då vi analyserat loppet. Guldloppet (V75-3) däremot har Johan Untersteiners stjärna 7 Cyber Lane som klar favorit tippad till nästan 40% - han årsdebuterar också, och där låter det inte alls lika påställt och han ska öppnas lugnt och startar med skor. Visst räknar man med att han kan kvala in till Olympiatravet direkt, men vi har hittat andra motbud i loppet. Garderingen känns given...

V75 Jägersro 6 april Dagens TravBet

System: 4 428 kr  18 andelar  246 kr/ andel

Systemkrav: 1 av 3 A-hästar samt 1 av 2 F-hästar (utgångar) måste vinna. Max 1 C-häst får vinna.

Tankar kring omgången:

Vi har redan nämnt spiken i 4-åriga Derby Trial (V75-2) där vi singlar mega-favoriten 4 Campo Bahia - det är en eller alla sju hästar då det inte finns något riktigt motbud. Sviker favoriten så är det game-on för övriga.

Ett riktigt kraftlås har vi satt i Klass I över ovana distansen 3140a (V75-5) där vår duo båda har för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet och har styrkan som sitt vapen. Vi låser trots sämsta lägena på 11 Mellby Club  - med två lopp i kroppen - samt12 Norton Commander - årsdebut men ett fenomen som imponerat. Distansen gör att spåren har mindre betydelse och vi känner att någon av dessa bör stå som segrare vid målgång.

Guldloppet (V75-3) - uttagning till Olympiatravet - har vi också nämnt och vi garderar. Vi rankar upp 3 Racing Mange, som ska ha bra spetschans, till utgångshäst tillsammans med årsdebuterande favoriten 7 Cyber Lane. Där bakom tar vi med en trio som vi ser har god segerchans: 4 Day Or Night In, 5 Angle of Attack samt 1 Rajesh Face.

I avslutande Silverloppet (V75-7) har vi kliat oss länge och väl innan vi skruvat klart på rankingen. Men det känns starkt med utgångsduon 2 Great King Wine, som vässas med helstängt huvudlag för att bättra på startsnabbheten och ta sig till spets, och vassa stoet som årsdebuterar 9 Stonewashd Diamant. Där bakom har vi plocka fram två roliga skrälldrag 10 Output Pressure och 11 Sahara One tillsammans med mer betrodda 1 Baron Gift och 5 Olle Rols.

Ett kortlopp för lägsta klassen inleder omgången (V75-1) och vi köper favoriten 3 Adde S.H. trots väl hög spelprocent (45%) som förstahäst tillsammans med idén 6 Franklin Face. Vi plockar på ett gäng där bakom och vill särskilt nämna 7 Showtimejackflower som reser ned från Gävle och åter får Jepson i vagnen, lättare skor och jänkarvagn (3% är klart underspelat). Även 1 Maggie Cash är ett roligt drag som med rätt lopp och jokern Jeppe Juel i vagnen första gången kan överraska både tränare Jerry Riordan och spelarkåren direkt i inledningen (dryga 3%).

Ett stolopp med två volter är ett måste varje V75-omgång och denna vecka är inget undantag (V75-4). Jämnt streckat i loppet och favoritskapet delas just nu mellan 9 Queen Of Sand på 20 tillägg och 4 Sober Jasmine på start. Vi har andra idéer om loppet och rankar upp 6 Melissa Montoya från fint springspår och trolig ledare som tillsammans med 15 Tropicana Ås får bilda A-duo. ett streckkrävande lopp där vi plockar med tio hästar. Glöm inte spännande draget 3 Belle Godiva som kusken Thomas Uhrberg har höga tankar kring om han får iväg henne felfritt.

Ett rafflande lopp återstår i Brons (V75-6) där vi ser flera med bra vinstchans. Förstahäst är dock trots allt 1 Harran Boko som imponerat på oss, men läget kan ju bli en fälla. Där bakom tar vi med tuffa 8 Minnestads El Paso, som vår egen tränare till Tyra C.G. och Lancelot Laday (ny blivande familjemedlem) Dennis Palmqvist och kusk Rebecca Dahlén kör ner över 120 mil tur och retur. En riktigt vass insats vid vinsten i årsdebuten och trots ett lite knepigt läge så tycker vi att det är andrahästen i loppet. Tre andra hästar med klar chans är 2 Staro Leonardo, 9 Global Undecided samt 11 The Real Star (de sistnämnda under 3 respektive 2%). 6 Vikings Preacher och 4 Everton får också hänga med på lappen.

Lycka till!

Annika & Curre