V75 Champions på Solvalla 9 feb...

09.02.2019

På en snöslaskig och regnig februaridag ska V75 Champions avgöras på Solvalla. En stor utmaning i kuskmatchen sett till banunderlag och att det ärganska låg klass på många av loppen. En helt öppen affär och vi väljer att spela multisystem denna lördag...

V75 Solvalla 9 feb med Dagens TravBet:

System: 8 400 rader 4 200 kr  10 andelar 420 kr/ andel

Analys av omgången:

Vi singlar i kallblodsloppet (V75-4) där vi håller J-O Perssons andrehäst i kvartetten 10 Järvsöodin med Ulf Ohlsson som bäste vinstchans över den långa distansen.

I frånvaro av bra andra spikförslag så nöjer vi oss med ett lås i stayerloppet (V75-6) där Nurmostränade 3 Manofthematch vann på fint sätt efter elva månaders frånvaro. Stallet håller 5-åringen högt och han kan leda loppet länge - kanske hela vägen? Motbudet som vi dubblar med är Dahléntränade 8 Vincent As - som får sin följeslagare Car-Johan Jepson i sulkyn - om han håller sig på benen så kan han gå ruggigt starkt. Banan kan dock spela båda dessa hästar ett spratt och loppet är annars vidöppet. Favoriten 5 Je T'aime Explosiv tycker vi blivit överspelad (trots Goop upp) efter att ha gjort väldigt fina prestationer men med andra förutsättningar än dagens uppgift.

En trio får bli nästa lösning i omgången där flera lopp är streckkrävande och lotten faller på stoloppet med lite högre klass (V75-2). Vår trippel höjer sig över mängden; 1 El Fitzgerald med fint utgångsläge, 8 Chapter N.Deo och så vår förstahäst 10 Hevin Boko som känns mycket smidigare och finare i träningen i väntan på detta passande lopp. Vi väljer att plocka bort  knappe favoriten 3 Queen of Sand som tävlat bra i V75 på slutet men vi har inte feeling för Maharajah-stoet denna gång.

I inledningen (V75-1) har vi sållat ut en kvartett som känns bra med två betrodda 1 Sahara Sandstorm och 11 Zinco Jet tillsammans med två fidusar franske 2 Exit Angot med vakne Carl-Johan Jepson i sulkyn samt Reijo Liljendahls 10 Lightningsky som känns bortglömd här - 9 respektive 6% som rensar bra.

Vi fortsätter streckskalan i V75-5 ett stolopp i den lägre klassen över två volter och finskan 5 Wind of Victory med Björn Goop upp är stor favorit 50% (!). Visst kommer tränare Risto Airaksinen i angeläget ärende, men alldeles för mycket spelad. Vi fyller på med fyra hästar på tilläggsvolten; 14 Fast Moving Cash som 2-handare men även tre lågprocentare (2%)  9 Undazzled Eyes, 11 Up North samt 7 Livi Memory. Tredjehandaren 1 Anna S.H: väljer vi att lämna utanför systemet (1:a reserv) då vi inte tycker att hon känns spelvärd till hela 13%.

Då återstår två lopp; LärlingsChampion (V75-3) spårtrappa över lång distans som känns öppen - glöm inte 15 Marys Overandout (6%) samt storskrällen från tråkigt läge 8 Deepak Am (1%) med duktiga Henriette Larsen i sulkyn. Vi fyller dock på med åtta hästar till i loppet. Grand finale då V75 Champions till slut ska avgöras (V75-7) är en riktigt blandad kompott där det är svårt att bena ut och vi får nöja oss med sju streck. Glöm inte 3 Malkin (4%) som trivs med Kaj Widell och i nya regin - bortglömd nu då han fått ett fint läge. Vi varnar även för 13 Ajlexis Cubano (3%) - blir sylvass om det blir lite tempo på loppet och han får avsluta på speed - Erik Adielsson sitter upp och det tror vi kan passa. Loppets "darkhorse" är 10 Jaques Noir (4%) som pausat pga lite dåliga blodvärden efter senaste starten i november. Tränar nu riktigt fint, men kan behöva något lopp. Detta lopp håller dock inte värsta klassen så han kan räcka direkt.

Lycka till!/

Annika