Uniteds misslyckade transferfönster…

10.10.2020

Klubben inte har värvat någon spelare från Ole Gunnar Solskajers önskelista. Norrmannen är frustrerad skriver ESPN.

Det har varit sommarens (och höstens) stora transfersaga. Jadon Sancho kopplades ständigt ihop med en flytt till Manchester United. Borussia Dortmund var tydlig med hur det skulle gå till:

Betala 1,2 miljarder senast den 10 augusti, annars kommer inte övergången att bli av.

Som bekant valde Manchester United att inte betala övergångssumman och det hela slutade med att man värvade friskt på deadline day. Hela fyra spelare anslöt till klubben däribland kontraktlöse Edinson Cavani.

Ole Gunnar Solskjaer hade två tydliga spelare som toppade hans önskelista:

Jadon Sancho och Erling Braut Haaland.

Den norske tränaren gick miste om båda två, vilket ska ha skapat stor irritation hos honom. Även om han lyckas formulera sig diplomatiskt på frågor och aldrig kritisera klubben utåt så ska han ha uttryckt missnöje gentemot klubbens vd Ed Woodward då denne valde att inte gå vidare med Haaland-övergången i vintras.

Enligt ESPN valde Woodward att dra sig ur förhandlingarna på grund av det höga beloppet agenterna krävde i samband med övergången. En prissumma som uppges vara ligga på motsvarande 200 miljoner kronor, som direkt skulle till Mino Raiola (agent till Erling Haaland) och hans firma.

När det gäller Jadon Sancho så finns det fortfarande hopp för Manchester United och Ole Gunnar Solskjaer. ESPN skriver att United-tränaren är frustrerad över att han fick spelare som inte var på hans transferlista, men att han samtidigt tror att Sancho kommer att skriva på för United nästa sommar. Solskjaer tror även att det kommer gynna laget på ett utmärkt sätt då han är i en bra ålder och har stor potential. ESPN menar att Solskjaer även tror att United ska kunna värva Haaland, dock inte förrän 2022.