Uefas senaste bud gällande europeisk fotboll

29.03.2020

Ligorna ska avslutas i augusti och kommande säsong kommer kortas ner, skriver The Times. När ligorna kommer att starta om igen är fortfarande oklart. Under söndagen uppgav dock The Times att Uefa nu planerar för att avslutade nuvarande säsong i augusti - samtidigt som nästa säsong ska kortas ner för att minimera coronavirusets förödande effekt på europeisk fotboll. Det här är ett av de scenarion som Uefas krishanterare arbetar efter.

Herrarnas EM, som skulle spelats i sommar, har redan skjutits upp till 2021 - detta för att ge ligorna möjlighet att spelat klart under sommaren. Men Uefa beslut att skjuta upp EM ett år är en kostsam historia.

Det uppskjutna mästerskapet kostar organisationen hundratals miljoner, i pund. Och skulle nuvarande säsonger avbrytas innan de är färdigspelade har det uppgetts att det kommer kosta Uefa - och de inhemska ligorna - miljarder i förlorade tv-intäkter. För att ta ett exempel hade en avbruten Premier League-säsong gjort att ligan hade gått miste om 750 miljoner pund, motsvarande drygt nio miljarder.