Tysk effekt på ryskägt Chelsea

15.02.2021

Singel - Paf.se

Chelsea - Newcastle Asian handicap - Första halvlek -1 2.50 x 500 kr

Måndag 15 feb 21:00 Stamford Bridge - Premier League

Chelsea har lyft sig sedan tyske tränaren Thomas Tuchel tog över efter sparkade Frank Lampard. Efter en osedvanlig helg där de flesta av ligans topplag tappade poäng har London-laget stora chanser att ta in förlorade poäng i kampen om Champions League-platser.

Kommer närmast från en seger i FA-cupen Barnsley 1-0 (b) där man passade på att vila en del spelare. Det ser ljust ut på skadefronten men det står oklart viken startelva som kommer till spel. Närmast väntar ligamatch lördag 20 feb mot Southampton (b).

Skador: Thiago Silva (väntas tillbaka på lördag), Kai Haverts. Frågetecken för Timo Werner men det ska enligt rapporter inte vara någon större fara med honom.

Newcastle är indragna i bottenstriden, tränaren Steve Bruce har fått "tränarhjälp" för att få ordning på laget. Kommer till match med utvilade ben, spelade senast 6 feb Southampton 3-1 (h).

I helgen gav tränaren Steve Bruce en intervju där han förkunnade att lagets stora målskytt Callum Wilson (10 mål) blir borta drygt två månader på grund av skada. Ett megatapp för laget när han på egen hand stått för över 60% av lagets totala målskörd.

Skador: Callum Wilson, Jamaal Lascelles, Jeff Hendrick (avstängd), Fabian Schär, Javier Manquillo, Federico Fernández

Statistik: 4-0-1 (2-0-0) Effekten av tränare Tuchels fotbollsfilosofi börjar så sakteliga sitta på plats hos London-laget. Inte minst defensiven har skärpts till men även anfallsmässigt där spelarna vet vad de ska göra. Mycket viktiga poäng för bägge agen står på spel men i varsin ände på tabellen. Synar hcp-spelet till fina 2.50

Lycka Till/

Curre