Två nykomlingar sparkar igång den engelska ligasäsongen 2023/24

03.08.2023

Fredag 4 augusti 21:00 Hillsborough Stadium

Sheffield W – Southampton 2

Odds: 2.35 x 250 kr

Sheffield W "spelade hem" den sista platsen i playoff-slutspelet till Championship. Säkrade sin plats i slutspelets semifinal på övertid 123:e minuten. Stor matchvinnare Josh Windass.

Försäsongen har varit upp och ner, fyra segrar av sju spelade matcher. Nye tränaren Xisco Munoz brottas med stora anfallsproblem även om man förstärkt truppen klokt under sommaren.

Försvarsspelarna Di'Shon Bernard, Bambo Diaby och Pol Valentin, yttern Juan Delgado och anfallaren Ashley Fletcher.

Prel. startelva 4-3-3 Dawson; Palmer, Bernard, Iorfa, James; Vaulks, Byers, Bannan; Windass, Smith, Delgado

Southampton får bygga om efter degraderingen från Premier League och kommer till premiären med nye tränaren Russell Martin, tillsammans med nye sportchefen Jason Wilcox har man som målsättning att ta sig tillbaka till finrummet.

Truppmässigt förfogar man över en av Championships bästa trupper även om försäsongen inte har gjort fansen speciellt upphetsade. En seger på fem spelade matcher och svårlästa för dagen.

Mohammed Salisu har precis blivit klar för Monaco och det är i högsta grad oklart vad som händer med mittfältstalangen Romeo Lavia och fanbäraren James Ward-Prowse. Jag tror dock att de två sistnämnda stannar kvar i klubben.

Tre nyförvärv Shea Charles (Man City U21), Mateusz Lis (målvakt fr Troyes) och ytterbacken Ryan Manning (Swansea).

Prel. Startelva 4-2-3-1: Bazunu; Livramento, Stephens, Charles, Manning; Ward-Prowse, Smallbone; Tella, Alcaraz, Edozie; Adams

Att det råder stor klasskillnad mellan dessa lag råder det inget tvivel om men premiär alltid premiär. Den raka tvåan till 2.35 finns hos Unibet i skrivande stund vilket jag backar alla dagar i veckan.

Statistik: 1-1-3 (1-0-1)

Lycka Till/

Curre