Tredje gången gillt för Bergsåker V75 lördag 23 feb

20.02.2019

Bergsåker står för tredje gången i vinter värd för V75-spelet. På lördag är det också sista omgången denna vinter som man inte får köra barfota, om nu inte banförhållandena sätter stopp. Ett gott vårtecken för oss hästägare.

Väderkartorna säger +5 grader, men banan ska kunna ge bra underlag och om det blir plusgrader som prognosen säger så kan man slippa hakar även bak.

V75 Bergsåker 23 feb - Dagens TravBet

System:  8 640 rader 4 320 kr  20 andelar  216 kr/ andel

Analys av omgången:

Under veckans gång har vi ändrat greppet om omgången, vi har omvärderat de förhandstankar vi hade först om att spika 6 Crackajack i inledningen (V75-1) samt avslutande storfavoriten 3 Perfect Dynamite - nu uppe i 68% ! (V75-7) Vi tror mycket på favoriten i sista loppet, men anser att den är för stor favorit. Vi vurmar starkt för 4 Global Undecided som väntar på att få visa sin rätta kapacitet - han trivs med kallare vinterbanor så vi hade hoppats att det blir fortsatt lite kyligare. Banan ska dock hålla bra även med några plusgrader enligt banmästaren på Bergsåker. I inledningen tog vi om och hittade många roliga rysare och heltäcker loppet istället.

Spikarna placerar vi i det långa Sto-Stayerloppet (V75-2) där 4 Vanessa F.b. är hästen att slå. Toppform aviserar Markus Pihlström och han bra gång på sina hästar nu. Ulf Ohlsson trivs som alltid på Bergsåker och det känns stabilt. Den andra spiken kändes solklar efter genomgången inte minst efter samtalet med stallet att 7 Global Trust (V75-6) är stall Nurmos bästa chans i omgången. Efter strykning av invändige så är han ensam på springspår och det känns som en toppchans - Spik!

Guldloppet (V75-3) är lite lurigt - 2 Zenit Brick är stor favorit på förhand, men har varit tveksam i sina två senaste starter. Tvärtom låter det på främsta motbuden 1 Elian Web, som Jorma Kontio hyllade inför senaste starten på Åby i ett tuffare gäng - ett lopp till nu innanför västen och fint utgångsläge att ta spets. 9 Erik Sting har blivit vassare för varje start och Örjan Kihlström satte dit nosen först med travaren i senaste starten - samma recept nu? Vi plockar även med gamlingen 4 Queer Fish där tränare Magnus Träff låter optimistisk. Ulf Eriksson vann med hästen senast i ett enklare gäng och vinsten kan ha gett mersmak och nytändning.

Kallblodslopp är ju självskrivet på Bergsåker och favoriten 6 Smedsbo Faksen har bra chans i V75-4. Vi har plockat med motbudet 10 Tangen Haap, men även 8 Smedheim Solan som trots årsdebut kan smälla till, Glöm heller inte 9 Järvsö Pegasus och 4 Sjövinn som endast är streckade på 2%.

Lägsta klassen återstår (V75-5) och 1 Master Hill är favorit, men årsdebut och en sämre prestation före uppehållet och innerspår över kort distans känns inte solklart. Vi garderar och plockar med några roliga utöver första motbuden - vi nämner särskilt 6 Okashi Cheri och 12 Kingofthehill F - trots läget då mycket brukar hända med galopper och en del körningar i dessa Klass II-lopp.

Som synes har vi tippat ett multissystem denna gång då det är en ojämn omgång och svårt att göra en riktigt bra ranking. Bergsåker brukar kunna bjuda på bra utdelning, men denna omgång känns det som att flera av de betrodda vinner. Bra betalt kan vi ändå få med rätt kantbollar denna lördag!

Lycka till!

Annika