Träningsanläggningen ställer till det...

17.03.2021

Liverpools nya träningsanläggning får spelarna att längta hem till Melwood. Liverpool-spelarna "hatar" sin nybyggda träningsanläggning och längtar hem till Melwood. Den regerande ligamästaren flyttade till faciliteterna i Kirkby i november men få är nöjda med beslutet enligt The Sun.

Den nya anläggningen, som kostade 50 miljoner pund (cirka 625 miljoner kronor), inkluderar två gym, en pool, hydroterapi och ett rehabiliteringscenter. Det finns även två fullstora fotbollsplaner samt två volleybollplaner i anslutning till byggnaden, och spelarna verkar inte ha något att klaga på gällande detta. Anledningen till missnöjet ska främst vara den starka vinden. Området är känt under namnet "Windy Harbour" vilket sägs irritera spelarna.

Melwood var å sin sida inklämd mitt i ett bostadsområde vilket gjorde att det blåste minimalt. Sett till resultaten sedan flytten så har Liverpool, av 13 matcher, vunnit fyra, spelat två oavgjorda samt förlorat sju. Hur stor inverkan den irriterande vinden har haft är förstås svårt att säga.