Tottenham bötfäller landslagsspelare

07.09.2021

VM-kvalmatchen mellan Brasilien och Argentina avbröts när myndighetspersoner stormade plan. Det berodde på att fyra av de argentinska spelarna hade brutit mot coronaregler. De kom från Storbritannien och förväntas då sitta i karantän i 14 dagar när de anländer till Brasilien, vilket de inte gjorde. Istället ska de ha ljugit på resedokumenten de fyllde i när de anlände till landet.

Emiliano Martinez och Emiliano Buendia, till vardags i Aston Villa, hade tillstånd att åka till landslagssamlingen, och kaoset på plats i Sydamerika ska inte påverka dem i relation till deras klubb.

Men det samma går inte att säga om Tottenhams Giovani Lo Celso och Cristian Romero. De ska inte ha haft tillåtelse från den engelska klubben att åka till Sydamerika för VM-kvalet. Därför kommer de nu tvingas betala häftiga böter, som en markering från klubben att de förväntas följa de uppsatta reglerna, uppger Sky Sports.

De fyra spelarna från de brittiska öarna tvingas nu lämna landslagsamlingen och kommer flygas till Kroatien. Där kommer de fortsätta sin träning. Om de flyger direkt till England tvingas de genomgå en hotellkarantän om tio dagar, vilket de undviker med mellanlandningen.