Totteham faller som ett korthus…

29.03.2023

Tottenhams sportchef Fabio Paratici kan tvingas avsluta sitt uppdrag i klubben. Paratici som låg bakom både värvningen av Dejan Kulusevski till Juventus och Spurs.

Sportchefen är sedan tidigare avstängd i Italien efter att ha dömts tillsammans med elva andra Juventus-chefer för att ha varit med och bidragit till Juventus ekonomiska fusk efter man hade "blåst upp" övergångssummor och transfervärden för att öka klubbens kapitalvinst.

Något som ledde till att Juventus straffades med 15 poängs avdrag.

Paratici dömdes inledningsvis till 30 månaders avstängning i Italien, nu har avstängningen blivit global, detta bekräftar Fifa till The Athletic.

Det sätter Paraticis position i Tottenham i fara. Sportchefen överklagade avstängningen han fick i Italien och han väntas överklaga även detta nya beslut.

Skulle avstängningen kvarstå skulle det innebära slutet på Paraticis tid i Spurs då han inte får jobba med fotboll i hela världen under 30 månader.

Han kom till Spurs sommaren 2021 och har bland annat varit ansvarig för värvningarna av Christian Romero, Ivan Perisic och Dejan Kulusevski.