The King is back

14.08.2021

Romelu Lukaku bytte blått till rött när han gick från Everton till Manchester United för 850 miljoner.

Inför affären varnades José Mourinho av Evertons fotbollsdirektör Steve Walsh som menade på att belgarens mentalitet är svag.

- Han är en stor bebis, säger Walsh till The Athletic.

Romelu Lukaku kom till Manchester United 2017 för att öka lagets målproduktion. Nu berättar Evertons dåvarande fotbollsdirektör Steve Walsh till The Athletic att han varnade José Mourinho för spelarens "bebismentalitet".

- När José köpte Romelu Lukaku kommer jag ihåg att jag sa till honom att vara försiktig med Lukaku, att han är en stor bebis.

"Sa att han kunde hantera honom"

Affären gick trots varningen i lås för ungefär 850 miljoner kronor och Steve Walsh berättar nu vad Mourinhos svar till honom var.

- Han sa att han kunde hantera honom. Men jag tror inte att han lyckades få bukt på Lukakus mentalitet, vilket man måste få.

- Det är fallet med honom och Paul Pogba. De är inte mina typer av spelare då de tänker mer på sig själva än laget. Jag hade inte rört dem. Bara för att de är bra spelare betyder inte det att du kommer få ut ett bra lag, utvecklar Steve Walsh.

Såldes för 840 miljoner

Steve Walsh hade innan sitt uppdrag hos Everton arbetat som scout för Leicester City under deras Premier League-vinnande säsong och innan det arbetat med just José Mourinho under portugisens första tid i Chelsea.

Sedan José Mourinho plockade Romelu Lukaku till Manchester United har de båda hunnit lämna klubben. Mourinho fick sparken i december, 18 månader efter anfallaren anslöt, och Lukaku såldes under sommaren till Inter för ungefär 840 miljoner kronor. Belgaren hann med 96 matcher för klubben och gjorde 42 mål.