Sverige utslaget ur EM

30.06.2021

Sverige ställdes under tisdagskvällen mot Ukraina i EM-åttondelsfinal i Glasgow, Skottland. Janne Andersson gjorde ett skifte i sin elva gentemot Polen-matchen, då Dejan Kulusevski fick chansen från start i stället för Robin Quaison. I Ukraina fick Atalanta-stjärnan Ruslan Malinovskyj, lite oväntat, inleda på bänken.

Sverige var det bättre laget men släppte in ett helt onödigt mål. Ett stolpskott och ett ribbskott av Emil Forsberg gjorde "livet surt" för laget. Lagets klart bäste spelare medan de andra i startelvan inte får godkänt. Varför inte vår kära förbundskapten försökte ändra laget i andra halvlek är en gåta...Sverige gör det riktigt bra i 75-80 minuter, sedan dör det och vi tappar momentum. Det måste komma in nya, piggare spelare. Om Sverige hade gjort några byten på ordinarie tid, då tror jag att det hade gått vägen.

När matchen väl såg ut att gå mot straffar avgjorde i stället Ukraina. Artem Dovbyk klev fram, i den 121:a minuten, och satte 2-1. Det blev slutresultatet i matchen, och därmed blev Blågult utslaget ur EM.