Svenskt jättefiasko mot Georgien

11.11.2021

Georgien - Sverige 2-0

Var i helvete fanns kollektivet, ödmjukheten, harmonin och stämningen i gruppen... vårt fotbollslandslag har under åren med Zlatan som lagkapten och/eller fixstjärna aldrig nått några mästerskapsframgångar. Kvalen har gått okej, mästerskapen inte.

Allt handlar om honom. Alla tassar för honom. Alla väntar på vad han ska säga och göra. Alla är lite-lite rädda för honom inklusive fotbollförbundet.

Janne Andersson "valde" att starta med en helt ny anfallslinje trots att Isak och Kulusevski visat strålande samarbete i tidigare matcher.

Bara att Zlatan vid sitt förra framträdande i landslaget hade mage att ta emot Isaks tröjnummer, 11, och få vår nye stjärna att kröka på ryggen och backa undan, visar hur fel han är, för laget och för framtiden.

Kvällens kalldusch är första gången på över 13 år som vårt kära landslag tappar poäng mot ett så lågt rankat lag, 93:a på FIFA:s lista.

Resultatet öppnar även för Grekland, som vid vinst mot Spanien i kväll skulle kunna knipa andraplatsen som innebär play-off till VM.

Om Spanien vinner mot Grekland behöver Sverige vinna mot Spanien på söndag för att säkra gruppsegern och en plats i VM.

Vid oavgjort mellan Grekland och Spanien blir Sverige sämst tvåa i gruppen och vinner gruppen vid ett oavgjort resultat på söndag.

Gruppettan går direkt till VM 2022.