Svenska landslagsmålvakten klar för Everton

05.10.2020

Sveriges landslagsmålvakt Robin Olsen, 30, var under förra säsongen utlånad till Cagliari från Roma, men är nu tillbaka i Roma igen, då han har avtal med klubben till sommaren 2023. I helgen satt han även med på bänken mot Udinese i Serie A, och tidigare under måndagen rapporterade italienska tidningen Corriere dello Sport att målvakten, trots flera rykten, kan bli kvar i Roma.

Tidigare under måndagen rapporterade dock italienske journalisten Gianluca Di Marzio att engelska Premier League-klubben Everton för samtal med Roma om den svenske målvakten, då Everton uppges vara ute efter att ta in en ny målvakt som kan komplettera engelske landslagsmålvakten Jordan Pickford, som sedan en tid tillbaka är ordinarie i den engelska klubben.

Nu uppger även The Times-journalisten Paul Joyce att Everton närmar sig ett låneavtal med Roma gällande den svenske målvakten. Joyce har även tidigare rapporterat att Everton är intresserat av Olsen, men även av Manchester Uniteds Sergio Romero och Tottenhams Paulo Gazzaniga, som han uppger blir svåra att lösa för PL-klubben. Även TalkSport uppger att Everton närmar sig att låna den svenske keepern.

Olsen stod under förra säsongen för 17 framträdanden i Serie A. Everton toppar just nu Premier League efter fyra segrar på fyra matcher den här säsongen. Olsen har tidigare en bakgrund med spel i bland annat FC Köpenhamn, Malmö FF och Paok, men har även 37 svenska A-landskamper på cv:t.

Precis i detta nu får jag bekräftelse av BBC Sport att övergången är klar. "Skitroligt" och tummen upp för Robin!