Svår nöt för Malmö FF men inte omöjligt

02.08.2021

Singel - Unibet

Malmö FF - Rangers hemmalaget antal mål över 1.5 3.15 x 200 kr

Tisdag 3 aug 19:00 Eleda Stadion - Champions League-kval

Malmö FF kommer till match med en nästintill helt skadefri trupp. Hemma på Eleda Stadion är skåningarna riktigt starka. Tränaren Jon Dahl Tomasson tycker att formen är riktigt bra, fem raka tävlingsmatcher utan förlust och hela 12-4 i målkvot.

Returen spelas på tisdag i nästa vecka i Skottland och självfallet måste man få med sig ett bra resultat i första matchen.

Skador: Ola Toivonen, Jonas Knudsen

Prel. laguppställning: Dahlin; Lewicki, Ahmedhodzic, Brorsson, Moisander; Innocent, Rakip; Nalic, Christiansen, Berget; Colak

Rangers har "målats upp" som favoriter i matchen. Vann ligapremiären och spelade innan dess en sevärd träningsmatch mot Real Madrid 2-1-seger. Ingen "ringrost" här inte och man kommer till match med några riktigt vassa nyförvärv. Truppen är enorm men man saknar även några spelare som skall nämnas.

Skador: Anfallaren Alfredo Morelos (Colombia) är satt i karantän efter att ha varit iväg och spelat Copa America. Anfallarna Kemar Roofe och finske landslagsmannen Glen Kamara är bägge avstängda.

Nyförvärvet mittfältaren John Lundstram (Sheffield U) har tillkommit i truppen och kommer att spela från start, yttern Ryan Jack tillbaka efter skada.

Prel. laguppställning: McGregor; Tavernier, Goldson, Balogun, Barisic; Lundstram, Davis, Aribo; Hagi, Sakala, Kent

Matchanalys: Trots att Rangers har en stor erfarenhet av Europeisk toppfotboll har man aldrig lyckats ta sig till Champions League slutspel. Bortaspelet har ställt till det genom åren... Årets trupp är dock en av de bästa, åtminstone på papperet, och managern Steven Gerrard är mycket nöjd med förberedelserna.

Malmö FF är i särklass Sveriges bästa lag i mina ögon och på hemmaplan är man starka. Skadefritt och många spelare i bra form. Kan knappast prioritera något defensivt spel innan man spelar returen på Ibrox Stadium.

Lycka Till/

Curre