Sprickor i omklädningsrummet

05.01.2022

I november tog Ralf Rangnick över som ny tränare i Manchester United. Men det är långt ifrån frid och fröjd i klubben efter att tysken tagit över.

På måndagskvällen kom första förlusten under hans ledarskap och nu skriver The Mirror att 11 (!) spelare vill lämna klubben. En källa uppger för tidningen att de inte ska trivas i United under Rangnicks ledarskap.

Flera spelare ska vara besvikna på hans typ av ledarskap, inte vara nöjda med lagets taktik och besvikna över kvalitén på hans assistenter vilket har gjort att det är sprickor i omklädningsrummet.

Man menar också att Rangnick favoriserar vissa spelare, precis som Ole Gunnar Solskjær ryktades göra, och att det kvittar vad de gör för de få ändå inte spela. Även SunSport avslöjar att vissa spelare har alldeles för stort inflytande på tysken. Är det möjligt att ett visst portugisiskt inslag "trummar bongotrumman"...

Luke Shaw anklagade vissa spelare i matchen efter Wolves att sakna engagemang, samhörighet och motivation.

Några av de spelare som vill lämna i brist på speltid ska enligt The Mirror vara Jesse Lingard, Donny van de Beek, Eric Bailly och Dean Henderson.

Den sistnämnde ska vara desperat efter att få speltid för att försöka slå sig in i den engelska VM-truppen till nästa vinter.