Son skriver nytt kontrakt för ”småsmulor”

Heung-Min Son är uppskattad i Tottenham. Och snart kommer sydkoreanen skriva på ett nytt avtal. Det nya kontraktet? Det ger 28-åringen 2,3 miljoner i veckan, uppger Football Insider.

Det har gått drygt fem år sedan Tottenham värvade Heung-Min Son från Bayer Leverkusen för 30 miljoner euro, drygt 310 miljoner kronor. Sydkoreanen förlängde senast sitt avtal med klubben i juli 2018, ett avtal som sträcker sig fram till sommaren 2023.

Men nu ser sydkoreanen ut att förlänga sitt kontrakt igen - och få en rejäl löneökning.

Enligt Football Insider har Tottenhams ägare, Joe Lewis, gett grönt ljus för att Son ska få ett nytt kontrakt i "Harry Kane-klass". Vidare skriver Football Insider att Son väntas skriva på det nya avtalet i början på nästa år.

Hur mycket 28-åringen får i lön när han skriver på det nya kontraktet? 200 000 pund, omkring 2,3 miljoner kronor, i veckan. Utöver det tillkommer det även prestationsbaserade bonusar.

Son har så här långt den här Premier League-säsongen noterats för åtta mål och två assist på sju framträdanden.

Alexis Sanchez övergång från Arsenal till Man United gjorde Sanchez till den bäst betalda spelaren i hela Premier League då han skrev på ett kontrakt som var värt en lön på närmare sex miljoner kronor - i veckan. Bara så du vet Son...