Skandalerna avlöser varandra...

04.06.2019

Spansk fotboll skakas av en stor skandal. El Mundo kan avslöja att sju Real Vallodolid spelare var mutade i den avgörande La Liga-matchen mot Valencia. Tidningen rapporterar att elva personer har gripits

Det var sent på måndagskvällen som bomben briserade. El Mundo har även tagit del av polisens ljudinspelningar som avslöjar att det rör sig om en stor bettingskandal, även kallad "Operation Oikos". De första misstankarna kom på grund av ovanligt höga insatser på olika spel.

"Sju spelare är köpta. Satsa 10 000 euro och du kommer att vinna 20 000 euro", säger den förre fotbollsspelaren Carlos Aranda i ett samtal med en anonym person, enligt El Mundo.

El Mundo skriver att de har bevis för att de inblandade spelarna har träffats hos Keko Gontan, yttermittfältare i Valladolid, på lån från Malaga.

Ytterligare två La Liga-matcher utreds. Det handlar om Valencias 6-2-vinst mot Huesca och Real Betis 2-1-seger mot Huesca.

Totalt elva personer greps av polis efter skandalen, men samtliga har släppts. De tidigare fotbollsspelarna Carlos Aranda och Raúl Bravo, samt Valladolid-mittfältaren Borja Fernández, ska vara tre av dem.

Även Huescas president Augustin Lasasosa sitter bakom järngaller.