"Sherifferna" från Nottingham spelas

26.02.2021

Singel - Unibet

Derby - Nottingham 2 3.05 x 250 kr

Fredag 26 feb 20:45 Pride Park Stadium - The Championship

Två täta och målsnåla lag inleder The Championships 33:e omgång där jag ändå kan tycka att "Sherifferna" från Nottingham är det vassaste laget för dagen.

Derby har lyft sig under Wayne Rooney men saknar fortsatt några puzzel-bitar inte minst i offensiven. Här tror jag att man byter taktik och spelar ett 5-4-1 system och försöker "rädda sin startpoäng". Laget är ojämnt och senast vann man hemma mot bottenlaget Huddersfield 2-0 (h).

Skador: Krystian Bielik (central mittfältare - en "kugge" i laget, stort avbräck) kommer att vara borta säsongen ut, Tom Lawrence, Curtis Davies, Jack Stretton

Nottingham kommer till match med bra form och på de sju senaste matcherna har man fina tabellraden 4-2-1. Tränaren Chris Hughton har lagt stor tonvikt på försvarsspelet sen han kom till klubben, man bygger alltid ett lag bakifrån, och har lyckats få ihop "puzzlet".

Anfallsmässigt saknas det dock fortfarande en del men har lånat in anfallaren Glenn Murray från Brighton. Känns som karln har spelat i 100-år...Återfår viktige duon Sammy Ameobi och Samba Sow vilket är ett stort megaplus i min bok.

Skador: Lewis Grabban, Harry Arter, Scott Mckenna

Statistik: 3-0-2 (2-0-0)

Lycka Till vid Rygg!

Curre